RUSIJA SKEPTIČNA POVODOM PREGOVORA: Ispitaćemo ozbiljnost američkih namera, napredak je UPITAN!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.07.2021

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će nastojati da proceni ozbiljnost namera zvaničnog Vašingtona da uspostavi dijalog tokom pregovora o strateškoj stabilnosti u Ženevi, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Sergej Rjabkov

- Ovo je prvi orijentacioni sastanak, na kojem ćemo morati da procenimo ozbiljnost namere naših kolega da uspostave koncentrisan, energičan dijalog o strateškoj stabilnosti, kako je dogovoreno između predsednika - izjavio je Rjabkov, a prenosi ruska agencija TASS.

- Ispitali smo sve što smo čuli do danas sa maksimalnom pažnjom, ali se uzdržavamo od donošenja nedvosmislenog zaključka ili odgovora na gore navedena pitanja - dodao je Rjabkov.

Naveo je i da je upitno kakav će napredak biti ostvaren na sutrašnjem sastanku i da ne bi postavljao lestvicu previsoko.

Nova runda rusko-američkih pregovora o strateškoj stabilnosti održaće se sutra u Ženevi. Rusku delegaciju predvodiće Rjabkov, a američku zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading