(VIDEO) OTIŠLA U SMRT ZBOG NESPORAZUMA SA INSTRUKTOROM: Prvi skok mlade Meksikanke (25) "bandžijem" se završio tragično

Autor:

Svet

26.07.2021

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksikanka Jesenia Morales Gomez želela je da skoči bandžijem sa svojim dečkom. Kada su oboje stali na most, dat je znak za skok – ali to nije bilo namenjeno njoj. Međutim, 25-godišnjakinja je mislila da joj je dozvoljeno da skoči i na kraju je pala u provaliju duboku 50 metara u Kolumbiji.

RepublikaFoto: twitter.com/NoticiasCartag

Vijadukt Amaga u blizini sela Fredonia popularno je mesto za ljubitelje ekstremnih sportova – desetine bandži skakača bacaju se s mosta u jednom danu. Takođe 18. jula, oko 100 ljudi je želelo da doživi ovu avanturu i čekalo je ispred ponora svoj red.

Jesenia i njen dečko stajali su jedno pored drugog i čekali svoj prvi bandži skok. Uz sve uzbuđenje, njen momak nije primetio da joj konopac nije bio vezan ni oko članaka, očigledno je samo stavljena na uprtač. Kada je njenom dečku, koji je već bio potpuno opremljen, dat znak da skoči, pomislila je da je na nju red – i pala je u provaliju.

Očigledno je bila zbunjena. Signal da može da skoči dat je njenom dečku, koji je već bio vezan za konopac - rekao je lokalnim medijima gradonačelnik Fredonije Gustavo Guzman.

Odmah su neki očevici i njen dečko dotrčali da pomognu Jeseniji – ali svaka pomoć je za mladu ženu stigla prekasno. Iako je u ovom trenutku već bila mrtva, njen pratilac je i dalje očajnički pokušavao da je oživi. Na kraju je morao sam da zatraži medicinsku pomoć, jer je povređen dok je hitao do dna provalije gde je ležalo Jesenijino telo. Kako su lekari kasnije otkrili, Jesenia je već pretrpela srčani zastoj tokom pada pre nego što je udarila o zemlju.

 

 

Pokrenute su istrage o tome kako je moglo doći do kobnog nesporazuma. Upitno je da li je kompanija uopšte imala dozvolu da nudi bandži skokove. Jesenijin brat optužio je instruktore da nisu bili u blizini i da su je ostavili samu pre nego što je skočila u smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading