TELEVIZIJA U CENTRU MEĐUNARODNOG SKANDALA: Tokom ceremonije otvaranja Igara ISPROZIVALI svaku državu!

Autor:

Svet

24.07.2021

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejska televizijska mreža MBC izvinila se javnosti zbog upotrebe neprikladnih slika i natpisa prilikom predstavljanja zemalja koje učestvuju na Olimpijskim igrama tokom prenosa ceremonije otvaranja OI u Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Televizija je tako koristila slike pice kako bi opisala Italiju, preokreta za Haiti, Černobilja za Ukrajinu, lososa za Norvešku, i to u trenutku kada bi sportisti iz tih zemalja ušli na stadion u okviru defilea na svečanom otvaranju OI.

Osim toga, u potpisima tokom ceremonije, ta TV mreža označila je Maršalova ostrva kao "nekadašnjim nuklearnim poligonom za Sjedinjene Američke Države", a Siriju kao zemlju koja "ima građanski rat koji traje već 10 godina".

Pošto je upotreba takvih slika i opisa izazvala kritike na društvenim mrežama, MBC je uputio izvinjenje navodeći da su "neprikladne slike i naslovi korišćeni za predstavljanje nekih priča. Izvinili smo se tim zemljama, uključujući Ukrajinu i naše gledaoce".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading