NIKADA RANIJE TO NISAM VIDELA: Majka rodila zdravog sina, ali par dana kasnije počele su da mu RASTU GRUDI, a pravi ŠOK je tek USLEDIO! (FOTO)

Autor:

Svet

17.07.2021

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka iz Indijane se izbezumila kada je shvatila da su njenom novorođenom sinu porasle grudi - koje su počele da luče mleko - sa samo nedelju dana.

RepublikaFoto: Kennedy News and Media

Vanesa Moren iz Evansvila rodila je bebu Kajlana Šerila 1. juna 2020. godine - zdravog dečaka od tri i po kilograma.

Ali 28-godišnjakinja ubrzo je primetio nešto čudno kod njega - da su mu bradavice izgledale "izvrnuto", rekla je za Kenedi Njuz.

- Odmah sam primetila da nije imao bradavice - rekla je, dodajući da se novorođeni Kajlan takođe činio nervoznijim od njene prethodne dece.

"Zaista je bio cmizdrav i puno je plakao."

Tokom narednih nekoliko dana nakon rođenja, činilo se da mu grudi postaju ogromne - i na kraju je izašlo ono što je "šokirana" Moren mogla samo pretpostaviti da je majčino mleko.

- Pošizela sam - to nikada ranije nisam videla kod bebe - rekla je Moren, misleći da bi to mogla biti infekcija ili "nešto opasno po život".

Kajlanovi zabrinuti majka i otac odmah su posetili porodičnog lekara koji je dečaku dijagnostikovao neonatalnu galaktoreju, retku pojavu u kojoj se obilje estrogena od trudne majke prenosi na bebu, pogađajući i muškarce i žene.

 

 

Poznata i kao "veštičje mleko", galaktoreja se javlja u 5 do 6 odsto dece u nekom trenutku tokom ranog detinjstva, prema studiji o stanju objavljenoj u medicinskom časopisu JAMA Pediatrics. Srećom nije ni opasna, niti trajna.

- Mi žene znamo da kad te grudi budu pune mleka, to je bolno, pa jedino što sam mogla je da mu stavim toplu krpu na grudi da pokušam da ublažim bol koju mu zadaje i da neko vreme ostavim košulju na njemu - objasnila je majka.

Nakon otprilike šest nedelja, Kajlanov slučaj neonatalne galaktoreje je prošao. Sada 13-mesečno dete živi život bilo koje druge zdrave bebe.

- Zaista mi je laknulo i bila sam toliko srećna da je bio zdrav i srećan - rekla je Moren, navodi Njujork Post.

Sada Moren deli Kajlanovu priču na društvenim mrežama, uključujući nedavnu seriju viralnih TikTok video snimaka, kako bi podigla svest među ostalim roditeljima koji su bili zbunjeni takvim stanjem, poput nje - kao i njenog petogodišnjeg sina koji je bio posebno radoznao.

- Pitao me je da li Kajlan može da pije svoje mleko - rekla je, dodajući da joj je lekar to savetovao, jer pokušaj da se ublaži nakupljanje tečnosti može podstaći dalju laktaciju i upalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading