OPREZ PRILIKOM ULASKA U OVU ZEMLJU, KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI SU 90 EVRA! Srpski turisti u problemu, samo određeni će moći u kafiće!

Autor: Republika

Svet

15.07.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od evropskih zemalja u koju srpski turisti rado putuju pooštrila je epidemiološke mere koje će važiti kako za domaće građane, tako i za turiste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Širom austrijske prestonice, Beča, ljudi i na otvorenom još nose maske 

Od danas je u Austriji na snazi nova odredba austrijskog Ministarstva zdravlja prema kojoj svi oni koji žive u Austriji, ali i turisti, moraju da plate kaznu od čak 90 evra ukoliko na za to propisanim mestima ne nose zaštitnu masku na ustima i nosu ili ne predoče obaveznu potvrdu odnosno sertifikat da su sveže negativno testirani, vakcinisani ili da su preboleli koronavirus.

Reč je o takozvanom "3-G" pravilu (testiran-vakcinisan-izlečen), koje u Austriji omoguća samo određenoj grupi građana ulazak u kafiće, restorane, na kulturne i sportske priredbe, kao i za prelazak granice (digitalni zeleni pasoš).

U skladu sa novom odlukom, kako izveštava Ministarstvo zdravlja, policija od danas ima dodatno ovlašćenje da svakoga ko krši "3-G" odredbu, kao i onu o obaveznom nošenju maske u javnom prevozu, radnjama, apotekama i drugim propisanim mestima može na licu mesta bi kažnjen ili prekršajno prijavljen.

Ono što je važno istaći je da se nova odredba ne odnosi samo na austrijske građane nego i na turiste koji dolaze u posetu Austriji. Prvobitno je austrijska Novinska agencija APA izvestila da se kazne odnose i na putnike koji su pri ulasku u Austriju bez maske ili testa, što su preneli i mnogi domaći portali. Kako je to  bila pogrešna informacija, APA ju je nešto kasnije povukla.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading