UHAPŠEN DIREKTOR BOLNICE - IZGORELO 50 PACIJENATA OBOLELIH OD KORONE! Nesrećni ljudi živi su spaljeni, mnogi su se ugušili, a porodice stradalih IZAZVALE HAOS!

Autor: Republika

Svet

13.07.2021

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća tragedija dogodila se u iračkom gradu Nasirija kada je u kovid bolnici najverovatnije eksplodirao rezervoar za kiseonik usled čega je izbio stravičan požar i u smrt odneo više od 50 pacijenata.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Vatrena stihija progutala gotovo čitavu zgradu   

Zastrašujući požar izbio je u bolnici Al-Husein s kovid pacijentima u iračkom gradu Nasirija i u smrt odneo više od 50 ljudi, koji su umrli u mukama - ili su živi izgoreli ili se ugušili, a zbog tragedije je uhapšen direktor te medicinske ustanove.    

Vatrena stihija stavljena je pod kontrolu u ponedeljak kasno uveče. Uzrok požara još nije službeno potvrđen, ali se sumnja da ga je izazvala eksplozija rezervoara za kiseonik.

Irački premijer Mustafa al Kademi naredio je hapšenje šefa bolnice, a rođaci pacijenata okupili su se na protestima zbog tragedije. Neki su se sukobili s policijom, a u neredima su zapaljena i dva policijska vozila.

Novo odeljenje za izolaciju sa 70 kreveta, u kom je izbio požar, izgrađen je pre samo tri meseca, a regionalni zdravstveni funkcioner je otkrio da su najmanje 63 osobe bile tamo kad je buknuo požar.

- Čula se jaka eksplozija nakon koje je izbila vatra - izjavio je bolnički čuvar.

 

 

Akcija pretraživanja i spasavanja drugih pacijenata još traje.

- Ovaj požar jasan je dokaz katastrofalnog neuspeha u zaštiti iračkih života. Vreme je da se to zaustavi - objavio je na Tviteru predsednik iračkog parlamenta Mohamed al Halbousi.

Podsetimo, u aprilu je takođe eksplodirao rezervoar za kiseonik u bolnici u glavnom gradu Bagdadu, pri čemu su stradale najmanje 82 osobe. Tada je ministar zdravljka Hasan al Tamimi podneo ostavku. 

Irak je zabeležio 1,4 miliona infekcija i više od 17.000 smrtnih slučajeva od koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading