FRANCUSKA UVELA NOVE MERE: Samo će vakcinisanima biti dozvoljen ulaz, svi ostali STOP

Autor:

Svet

12.07.2021

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je da će ta zemlja od avgusta uvesti nove mere protiv suzbijanja širenja epidemije izazvane korona virusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je kazao da će samo vakcinisani ili ljudi sa negativnim testom na KOVID moći da uđu u barove, restorane, tržne centre, vozove i avione. 

Podsetimo da je Francuska od nedavno na spisak zemalja stavila i državljane naše zemlje koji mogu da uđu u tu zemlju pod uslovom da su primili obe doze vakcine protiv korona virusa, koje je odobrila Evropska agencija za lekove.

Kako se navodi na sajtu, državljani Srbije mogu da uđu u Francusku pod uslovom da su revakcinisani jednom od vakcina koje je odobrila Evropska agencija za lekove, najmanje dve nedelje pre putovanja u slučaju da su primili vakcine kompanija Fajzer, Moderna i AstraZeneka, odnosno četiri nedelje posle vakcinacije vakcinom DŽonson i DŽonson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading