(VIDEO) SEVALE PESNICE U GRUZIJSKOM PARLAMENTU! Poslanici se tukli zbog GEJEVA i smrti brutalno pretučenog snimatelja na LGBT skupu!

Autor: Republika

Svet

12.07.2021

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident u gruzijskom parlamentu izbio je nakon što su članovi opozicije silom prekinuli sastanak u posebnoj sobi zakonodavnog tela, tražeći ostavku premijera Iraklija Garibašvilija zbog niza incidenata povezanih sa inicijativom za organizaciju gej parade.

RepublikaFoto: printscreen/rianovosti
Sevale pesnice u gruzijskom parlamentu 

Dramatične scene iz gruzijskog parlamenta obišle su svet nakon što je došlo do tuče između poslanika opozicionih partija i predstavnika vlasti, što su uživo prenosile gruzijske televizijske stanice.

Kako navode tamošnji mediji, do haosa je došlo jer su predstavnici gruzijskih opozicionih TV kompanija i članovi opozicije nasilno ušli u sobu za sastanke zakonodavnog tela.

Opozicioni poslanici tražili su da u parlament budu pušteni svi gruzijski novinari okupljeni u blizini zgrade, koji od juče traže ostavku premijera Iraklija Garibašvilija.

Juče je TV Pirveli javila da je snimatelj Aleksandar Laškarava, jedan od nekoliko predstavnika medija pretučenih tokom napada na LGBT aktiviste u Tbilisiju 5. jula, pronađen mrtav, a stotine ljudi izašle su na ulice glavnog grada Gruzije pozivajući vlasti da kazne odgovorne.

 

 

Laškarava je pretučen tokom protestne akcije protiv LGBT zajednice i nekoliko dana je lečen u bolnici, a zatim je otpušten. Policija je saopštila da su uhapšene četiri osobe umešane u njegovo premlaćivanje, a još se čeka izveštaj o uzroku smrti.

Nasilne grupe koje se protive Paradi ponosa napale su 5. jula LGBT aktiviste i novinare, preneo je ranije Rojters. Organizatori su kasnije objavili da je Parada ponosa otkazana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading