OBRATITE PAŽNJU: Ova zemlja menja uslove za PRELAZAK GRANICE, od 15. jula važe NOVA PRAVILA!

Autor: Republika

Svet

12.07.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva zaraze korona virusom u protekloj sedmici, Slovenija se odlučila za promenu kriterijuma za ulazak u tu zemlju od 15. jula i to više neće zavisiti iz koje države punici dolaze, već isključivo od njihovog kovid statusa.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema odluci slovenačke vlade, za ulazak u tu zemlju bez karantina važiće evropska digitalna potvrda o vakcinaciji ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterijum za ulazak je dokaz da je osoba prebolela koronu, da je vakcinisana ili da ima negativan rezultat testa.

Jedini izuzetak su stranci koji u Sloveniji imaju zemlju ili nekretninu (tzv. dvovlasnici) i za decu mlađu od 15 godina ako su u pratnji roditelja ili staratelja, preneli su slovenački mediji.


Ministar zdravstva Janez Poklukar najavio je da će se vlada s epidemiolozima ponovo sastati danas radi koordinacije i mogućeg donošenja novih mera budući da broj novih dnevnih zaraza proteklih tedan dana raste, što se pripisuje većem broju uvezenih slučajeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading