RASTE CRNI BILANS NAKON STRAVIČNE NESREĆE NA FILIPINIMA: Veliki broj žrtava, stradali i meštani koji su bili na zemlji!

Autor: Republika

Svet

04.07.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj žrtava prilikom današnjeg rušenja aviona filipinskog vazduhoplovstva dostigao je 45, što uključuje i civile koji su stradali na zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

RepublikaFoto: Printskrin
Filipini

Posle rušenja vojnog transportnog aviona Lokid C-130 pet pripadnika vojske se i dalje vode kao nestali, prenosi Rojters. Agencija navodi da je u avionu koji je prevozio trupe na jug Filipina, u provinciju Sulu, gde više godina traje sukob sa islamističkim pobunjenicima, bilo 96 osoba.

U šumovitom području provincije Sulu su se jedinice filipinske vojske dugo borile protiv islamskih pobunjenika iz grupe Abu Sajaf i drugih ekstremističkih frakcija, ali je predstavnik filipinske vojske, pukovnik Edgar Arevalo, potvrdio da vojno-transportni avion nije bio napadnut i istakao da su u fokusu nadležnih spasilačka akcija i istraga, prenosi AP.

Dopisnik te agencije je saznao od pripadnika filipinskih vazduhoplovnih snaga da je avion promašio pistu, da su nakon toga piloti pokušali da ponovo podignu avion, ali da im to nije uspelo nakon čega se dogodila nesreća.


U saopštenju filipinske vojske se navode izjave očevidaca koji tvrde da su neposredno pre pada avion videli kako vojnici iskaču iz letelice da bi se spasli moguće eksplozije nakon pada.

Na snimcima koje su na Tviteru objavili ABS-CBN Njuz vidi se kako dim i plamen kuljaju iz olupine aviona Lokid C-130 Herkules koji su SAD poklonile filipinskoj vojsci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading