BELORUSIJA ZATVORILA GRANICU SA UKRAJINOM: Otkrivene terorističke ćelije

Autor: Republika

Svet

02.07.2021

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je pograničnim snagama da u potpunosti zatvore granicu sa Ukrajinom jer odatle u zemlju ulazi ogromna količina oružja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Ogromna količina oružja dolazi iz Ukrajine u Belorusiju. Zbog toga sam naložio pograničnim jedinicama da u potpunosti zatvore granicu – rekao je Lukašenko na svečanosti povodom Dana nezavisnosti koji se slavi 3. jula.

On je istovremeno rekao i da su u zemlji otkrivene "spavajuće“ terorističke ćelije, tzv. odredi samoodbrane, sa kojima su povezane zemlje Zapada – Nemačka, Amerika, Poljska, Litvanija, kao i Ukrajina.

On je rekao i da je u Belorusiji završena velika antiteroristička operacija, posle koje će se Minsk s primedbama obratiti kancelarki Nemačke Angeli Merkel i "još ponekom“ u nemačkom rukovodstvu.

Cilj tih terorističkih ćelija je smena vlasti silom jednog dana – rekao je Lukašenko.

Beloruski lider je otkrio da su ti odredi pokušali da unište komunikacioni centar ruske mornarice u mestu Vilejka, ali su svi učesnici u roku od dva dana otkriveni i uhapšeni.

Podsetimo, na teritoriji republike se nalaze dva ruska vojna objekta: 474. Posebni radiotehnički čvor "Baranoviči“ (Ganceviči, Brestska oblast) i 43. Komunikacioni čvor Ratne mornarice Rusije (Vilejka, Minska oblast). U skladu sa sporazumom koji je potpisan u Minsku 1995. godine, Rusija je iznajmila na 25 godina sve nepokretnosti i zemljište na kojima se nalaze ovi objekt

Provokacije Zapada nisu uspele

Beloruski predsednik je rekao i da nisu uspele provokacije Zapada s ciljem da se nanese šteta ekonomskoj stabilnosti zemlje.

Provokacije s ciljem da se potkopa ekonomska stabilnost zemlje nisu uspele niti će uspeti – istakao je Lukašenko.

Kako je rekao, Belorusija je mala zemlja koja nema mora nafte, gasa i zlata, niti nuklearno naoružanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading