(FOTO/VIDEO) GORI POZNATO LETOVALIŠTE U TURSKOJ: Helikopteri gase vatrenu stihiju!

Autor: Republika

Svet

27.06.2021

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masovni požari izbili su na šumskom zemljištu u blizini hotela i u naselju Ičmeler u priobalnom okrugu, pošto je temperatura ponovo porasla iznad sezonskih normala nakon relativno umereno tople dve nedelje.

RepublikaFoto: printskrin
Požar

Vatrogasci se bore i rade na tome da suzbiju šumske požare koji su izbili danas, 27. juna u turskoj mediteranskoj provinciji Mugla Marmaris, poznatom odmaralištu u kom inače zbog visokih vrućina izbijaju požari svake godine.

Mnogi šumari i vatrogasci, uključujući šest helikoptera, prskalice, buldožere i cisterne za vodu, bore se sa plamenom kome je vetar pomogao da se brzo proširi regiom.

Guverner Mugle ​​Orhan Tavlı rekao je da vetar u regionu komplikuje napore u gašenju požara.

Timovi rade u skladu s tim kako vetar menja smer – rekao je, dodajući da je mnogo nadležnih službi iz okolnih područja priteklo u pomoć.

Na svu sreću, vatrogasci su uspeli da uspešno zaustave šumske požare do zore 27. juna.

Lokalne jedinice bezbednosti u tri provincije još istražuju uzroke požara.

Meteorološka uprava zemlje potvrdila je da je prošli mesec u Turskoj bio najtopliji maj u poslednjih 50 godina, upozoravajući da bi temperature mogle porasti narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading