(VIDEO) RADOVAN BIO U SRCU TORNADA I ZABELEŽIO ONO ŠTO JE MALO KO NA SVETU VIDEO! Zastrašujuće svedočanstvo o oluji u Češkoj, koja je ubila i TRUDNICU!

Autor: Republika

Svet

27.06.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan video-zapis nastao je u mestu Lužice na jugu Češke, a na osnovu njega se vidi sva razorna moć oluje kakva nije zabeležena u modernoj istoriji te centralnoevropske zemlje.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter
Detalj sa snimka tornada koji je uspeo da zabeleži Radovan  

Češka policija objavila je neverovatan snimak razornog tornada, koji je krajem prošle nedelje protutnjao ogromnim područjem na jugu Češke, usmrtivši pet osoba, među kojima i trudnicu i njenu nerođenu bebu, i ostavivši pustoš kakva nije zabeležena u novijoj istoriji te centralnoevropske zemlje. 

Reč je o snimku koji je zabeležio Radovan, stanovnik mesta Lužica, u kom je tornado bukvalno sravnio sa zemljom 120 kuća, a koji je hrabro snimio razornu snagu oluje iako se ona ogromnom brzinom kretala ka njegovom domu. 

Lokalni mediji preneli su da je video-zapis takav da na osnovu njega tačno mogu da se utvrde sve važne karakteristike "vetra", kao i način na koji se on kretao i menjao putanju. 

- Hvala ti, hrabri Radovane - saopštila je češka policija budući da je čovek rizikovao sopstveni život kako bi napravio zapis o kom sad priča ceo svet.

 

Na snimku se može videti apokaliptičan prizor dok tornado ruši sve pred sobom, a zatim se čuje i kako neko viče da stvari lete i govori drugoj osobi da se sakrije. 

Podsetimo, u oluji je povređeno oko 200 ljudi, a prema izveštaju češke javne televizije, stradala trudnica je bila iz susedne Slovačke. Na stotine objekata je delimično ili potpuno razoreno u sedam gradova u južnoj Moravskoj.

Meteorološke službe su navele da je tornado, čija pojava u Evropi nije neuobičajena iako se ljudi uvek iznenade, ostavio je 500 metara širok i 26 kilometara dug pojas uništenja. Udari vetra su u trenutku kada je tornado dostigao četvrti i najviši stepen, bili 322 kilometara na sat.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading