DŽON MEKAFI IZVRŠIO SAMOUBISTVO?! Leš tajkuna pronađen u zatvorskoj ćeliji

Autor:

Svet

23.06.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki tajkun Džon Mekafi, poznat po antivirus programu, pronađen je mrtav.

Foto: Tanjug/AP
Džon Mekafi

On je preminuo u zatvorskoj ćeliji u Španiji gde je izdržavao kaznu zbog utaje poreza, piše BBC.

Mekafi je uhapšen u oktobru i čekao je izručenje kada je pronađen mrtav, rekli su policijski izvori listu El Pais. Policija istražuje sve okolnosti njegove smrti.

- Sve ukazuje na samoubistvo - piše list pozivajući se na zvaničnike Ministarstva pravde u zemlji. Drugi španski list El Mundo takođe izveštava da je McAfee umro od očiglednog samoubistva u zatvoru.

Njegova kompanija je napravila prvi komercijalni antivirus softver i pomogla pokretanje industrije od više milijardi dolara.

U oktobru 2020. godine uhapšen je u Španiji i optužen da četiri godine nije podnosio poreske prijave, uprkos tome što je milione zarađivao od konsultantskih poslova, govora, kripto-valuta i prodaje prava na svoju životnu priču.

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da je Mekafi navodno izbegao poresku obavezu tako što je svoj prihod uplaćivao na bankovne račune i račune za razmenu kriptovaluta.

Takođe, optužen je i za skrivanje imovine, uključujući jahtu i imovinu nekretnina. On je ovu imovinu navodno prijavljivao na imena trećih lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading