(VIDEO) OPLJAČKAO NEPOKRETNU ŽENU KOJA NE MOŽE DA GOVORI: Pred očima joj krao stvari, a ona ništa nije mogla da preduzme

Autor:

Svet

22.06.2021

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimke sigurnosnih kamera zabeležile su zastrašujući trenutak 87-godišnje žene sa invaliditetom koja je nepokretna i nema moć govora koja je sa užasom gledala kako se provalnik u njenoj kući noću uvlači u sobu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Trenutak kada lopov pljačka nepokretnu ženu

Starija žrtva bila je nemoćna dok ju je Din Lenok (40) probudio nakon što je provalio u njen smeštaj u Torkuaiu, Devon, u ranim jutarnjim satima 20. maja.

Lenok je ukrao prstenje, 90 funti gotovine, pa čak i novčanik pokojnog supruga dok je penzionisana žena, vezana za krevet, nesposobna da se kreće i govori nakon pretrpljenog moždanog udara, sa strahom gledala šta se dešava

Nesrećna žena, nije uspela da uključi alarm ili da pozove pomoć dok je Lenok preturao po njenim stvarima.

Ali Lenok-ove kriminalne radnje zabeležene su kamere koje se pale na pokret, a koje su ženini rođaci postavili kod nje u stan.

 

 

Policija je provalnika uhapsila za nekoliko sati nakon što je svoj ulov prodao lokalnom zlataru za 45 funti - pri čemu mu je dao svoje ime i adresu.

Policajci su mogli brzo da povrate sve ukradene predmete.

Lenok iz Torkuaia, priznao je optužbu za provalu i 21. juna i on je osuđen na tri godine i četiri meseca zatvora u krunskom sudu Eketer.

Snimke provale pokazuju kako Lenok, obučen u sportsku trenerku sa kapuljačom na glavi pretražuje žrtvinu spavaću sobu koristeći svoj mobilni telefon kao lampu.

Na snimku se vidi starija žena kako gleda u njega, ali nije u stanju da reaguje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ušunjao se kreoz prozor

Lenok ubrzo primećuje kameru i okreće je u stranu i pokušava da ukloni baterije i veze sa drugim uređajima za snimanje u stanu.

Lenok je ukrao 90 funti gotovine i tri zlatna prstena. Uzeo je čak i novčanik i propusnicu za autobus koji su pripadali ženinom pokojnom suprugu, a koji je ona zadržala iz sentimentalnih razloga.

Njih su policajci pronašli bačene na parkingu nedaleko od smeštaja.

Po dolasku policije nesrećna žena od straha i radosti što je ostala nepovređena počela je da plače.  Inspektorka Dženifer Rose, šefica odeljenja, rekla je: "Želimo da ovaj incident i odgovor policije pošalju jasnu poruku onima koji odluče da ciljaju ranjive ljude u našem društvu. Učinićemo sve da uhvatimo i osudimo one koji čine ove zločine".

U ovom slučaju, u roku od devet sati od počinjenog krivičnog dela, policija je zadržala osumnjičenog i pronašla ukradeni nakit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading