AMERIKA PRVO DA KAZNI SEBE ZA ONO ŠTO JE URADILA JUGOSLAVIJI, ZA UBIJENE I OSAKAĆENE! Zaharovu razbesnele pretnje iz SAD, pa brutalno odgovorila!

Autor: Republika

Svet

21.06.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, poslala je brutalnu poruku američkoj administraciji nakon što je Džejk Salivan, savetnik predsednika SAD Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost, najavio kako Vašington sprema novu rundu sankcija protiv Moskve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Zaharova očita bukvicu Bajdenovom savetniku Džejku Salivanu  

Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, brutalno je odgovorila na najnovije pretnje Sjedinjenih Američkih Država kako će Ruska Federacija u skorije vreme da se suoči s novom rundom američkih sankcija. 

Ruska zvaničnica je najpre poručila kako su potezi administracije iz Vašingtona puni bezakonja, te da bi Americi bolje bilo da najpre sama preispita svoje aktivnosti, da bi zatim nastavila u još brutalnijem tonu, spominjući Jugoslaviju, ali i Irak. 

- Otkad su SAD počele da žive po zakonima? To što oni rade u Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja ne potpada ni pod koji zakon - potpuno bezakonje. Prvo, neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, za milione ubijenih i osakaćenih. Tek onda mogu da izgovore reč zakon - napisala je Zaharova na Telegramu, a zatim istakla da nedavni ženevski sastanak predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, nije doveo "ni do kakvih promena" u politici antiruskih sankcija Vašingtona.

- Zakon predviđa da SAD nastave da razmatraju sankcije, vezane za upotrebu hemijskog oružja - naglasila je Zaharova. 

Inače, ona je reagovala na najnovije izjave Džejka Salivana, savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika Džoa Bajdena, koji je nedavno otkrio da SAD pripremaju novu rundu sankcija protiv Ruske Federacije zbog slučaja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.  

Pored toga, Salivan je najavio da će njegova zemlja nastaviti da uvodi sankcije protiv ruskih kompanija koje grade "Severni tok 2". Reč je o megalomanskom ruskom projektu izgradnje gasovoda kojim će se važan energent iz Rusije direktno dopremati u Evropu, tačnije Nemačku, zaobilazeći dosadašnju trasu preko Ukrajine. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading