ČARLS ME ŽELI MRTVU! Bombastično priznanje glavnog istražitelja Dajanine smrti, pitao sam princa: ZBOG ČEGA JE VAŠA ŽENA NAPISALA TU PORUKU PRED SMRT?

Autor: Republika

Svet

19.06.2021

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džon Stivens, jedan od glavnih istražitelja smrti britanske princeze Dajane, prvi put je za Dejli mejl otkrio detalje razgovora koji je vodio sa princom Čarlsom, navodeći kao jedan od glavnih dokaza pismo koje je pokojna Ledi Di napisala pred smrt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Čarls 

Nekadašnji visoki policijski zvaničnik Ujedinjenog Kraljevstva, Džon Stivens, dao je bombastični intervju tabloidu Dejli mejl u kom je bez dlake na jeziku prvi put posle više od dve decenije otkrio detalje istrage koju je vodio nakon smrti voljene princeze Dajane 1997, kao i dosad neobjavljene detalje njegovog razgovora s naslednikom britanske krune i suprugom pokojne Ledi Di, princom Čarlsom

Kako je istakao, samo on i Čarls su u vreme njihovog sastanka 2005. znali kada će taj susret biti održan kako bi se sprečilo "curenje" informacija u javnost, kao i činjenica da je najstariji sin kraljice Elizabete II uopšte i povezan s istragom smrti svoje supruge. 

- Taj razgovor je bio jedinstven jer je i situacija bila više nego jedinstvena. Ali mi smo joj pristupili kao i da je u pitanju bilo koji drugi svedok, direktno u suštinu - započeo je Stivens za Dejli mejl svoju ispovest, naglasivši da čak niko ni iz njegovog tima nije znao za susret s princom, osim glavnog saradnika u istrazi, Dejva Daglasa.  

Intervju s princom Čarlsom je, kako je naveo Stivens, vođen, pre svega, zbog poruke koju je princeza ostavila neposredno pre smrti, a u kojoj je "predvidela" da bi uskoro mogla da strada "od teške povrede glave ukoliko joj na automobilu otkažu kočnice", naglasivši da u tom slučaju budući kralj može da se oženi nekadašnjom bebisiterkom prinčeva Vilijama i Harija, Tigi Ledž Burk.  

- Kamila nije ništa drugo nego mamac, poput mene, koje muškarci koriste u svakom smislu te reči - stoji još u poruci pokojne princeze koju je ona uputila svom nekadašnjem batleru, a koja je izazvala, kako Stivens navodi, brojne teorije zavera o potencijalnoj umešanosti princa u smrt njegove supruge u autzomobijskoj nesreći u Parizu pre 23 godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Čarls i princeza Dajana bili su u braku 15 godina

- U to vreme sam bio relativno mlad detektiv i nisam imao apsolutno nikakvu ideju šta je Dajanu toliko moglo da brine kada je u pitanju njega bezbednost - priznao je Stivens koji, kako sam tvrdi, nikad nije preterano bio naklonjen monarhiji i kraljevskoj porodici. 

- U trenutku sastanka koji smo održali u najstrožoj tajnosti, napetost se osećala u vazduhu. Ali trudili smo se da sve odradimo profesionalno. Princ je sedeo u stolici, dok se pored njega na sofi smestio njegov privatni sekretar. Mi smo seli na dvosed prekoputa princa. Intervju je počeo kada smo Čarlsu pokazali kopiju Dajaninog pisma. U njemu je stajalo i kako je ona ubeđena da njen suprug hoće da je vidi mrtvu i da je možda spreman i da je ubije. "Gospodine, zašto mislite da je Dajana ovo napisala?" - pitao sam tada direktno, gledajući budućeg kralja u oči. 

- Ništa nisam znao o tome dok nije objavljeno u medijima - odgovorio je Čarls kao iz puške. 

Stivens je zatim nastavio.

- To znači, gospodine, da nikad sa njom niste razgovarali o tome? - bio je još direktniji istražitelj. 

Čarls je uzvratio kratko. 

- Ne, nisam znao da postoji takva poruka - naglasio je on, na šta je Stivens dodao: 

- Da li znate zbog čega se princeza oseća tako - istakao je istražitelj, ali je princ ostao dosledan.

- Ne, ne znam - kratko je odgovorio i dodao da ne postoji više ništa što bi mogao da kaže na tu temu.    

Dejli mejl je imao uvid u dokument koji su istražitelji te noći potpisali zajedno s princom, uz Stivensov zaključak da je Čarls bio "relaksiran jer nije imao šta da izgubi". Inače, dokument je dugo bio tajan, a sada je sa njega skinuta ta oznaka. 

 

  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading