(FOTO) DA LI JE PUTIN ŠPIJUNIRAO REGANA? Fotografija od pre 33 godine IZAZVALA POMETNJU!

Autor: Republika

Svet

17.06.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija koja golica maštu svakog zaljubljenika u dobre špijunske misterije ponovo se pojavila na internetu. Na njoj se navodno vidi mladi Vladimir Putin kako špijunira Ronalda Regana pre više od 30 godina.

Pit Souza, fotograf američkih predsednika Ronalda Regana i Baraka Obame, podelio je na Instagramu fotografiju koju je napravio pre skoro 33 godine, sa veoma zanimljivom propratnom pričom.

- Fotografisao sam predsednika Regana tokom njegove posete Moskvi 1988. godine. Mihail Gorbačov poveo ga je da poseti Crveni trg gde su grupe 'turista' (KGB agenata?) bile pozicionirane. Obratite pažnju na čoveka sa leve strane koji ima foto-aparat oko vrata - počeo je Souza opis fotografije.

Pet godina kasnije Souza je objavio knjigu "Unguarded Moments", u kojoj su se našle fotografije snimljene tokom angažmana u Reganovoj administraciji.

Deceniju nakon objavljivanja, primio je pismo u kojem je upitan da li je znao da je na fotografiji Regana na Crvenom trgu (na 145. strani knjige) snimio Vladimira Putina.

Souza je odmah pozvao Reganovu bibioteku i administraciju Džordža Buša Mlađeg, ali niko definitivno nije mogao da potvrdi da se na fotografiji nalazi Putin, koji je u to vreme bio agent KGB-a, zvanično stacioniran u Istočnoj Nemačkoj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pete Souza (@petesouza)

 

Bela kuća je 2009. godine ponovo angažovala Souzu kao zvaničnog fotografa Baraka Obame. Nekoliko dana pre inauguracije, Souza je dao intervju za En-Pi-Ar.

Pričao je o tome kako važnost predsedničkih fotografija može da se promeni tokom godina. „Čim vidite fotogafiju, pomislite: O, bože, zaista je on (Putin)“, rekao je tokom intervjua.

- Velika greška. Nikada nije trebalo da kažem tako nešto, jer to zapravo nikada nije bilo potvrđeno - ističe Souza.

Kremlj, izgleda, takođe sluša En-Pi-Ar jer je vrlo brzo stigao zvanični demanti da je reč o Putinu.

Mesec dana nakon intervjua, Souza kaže, u poštansko sanduče stigla mu je razglednica. Na njoj se nalazila fotografija sa Crvenog trga. Čovek sa foto-aparatom zaokružen je bio crvenim flomasterom, a neko je napisao „špijun“ sa strelicom uperenom prema njemu. Souza je predao razglednicu tajnoj službi, ali ništa se dalje nije desilo.

Iste godine, početkom leta, predsednik Obama otputovao je u Rusiju da se sastane sa Putinom. Nijedan ruski zvaničnik nije rekao ni reč Souzi.

- Uspeo sam da napravim drugu fotografiju, na kojoj mogu definitivno da potvrdim da se nalazi Vladimir Putin - završio je Souza zanimljivu priču o fotografiji koju je podelio na Instagramu.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading