JEDAN OSMEH I KAMENE FACE! Analitičari govora tela već otkrili SVE o odnosu Putina i Bajdena, a evo šta je ruski lider poručio Amerikancu!

Autor: Republika

Svet

16.06.2021

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobri poznavaoci govora tela istakli su da je odnos između američkog predsednika Džoa Bajdena i ruskog lidera Vladimira Putina i više nego napet, što se može videti iz njihovih položaja za sedenje, iako je šef Kremlja u jednom trenutku pokušao da šalom "olabavi" atmosferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden i Vladimir Putin u biblioteci u vili La Granž 

Američki predsednik Džo Bajden sastao se sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u švajcarskom gradu Ženevi, gde su se dvojica moćnika rukovala ispred velelepnog zdanja, vile La Granž, razmenili po jedan osmeh, mahnuli novinarima, da bi zatim zauzeli pozicije u biblioteci luksuzne kuće, gde će se održati njihov skoro petočasovni samit. 

Ruski predsednik je odmah iskoristio priliku da se zahvali svom kolegi iz SAD što je uopšte inicirao održavanje samita i što je prevalio toliki put da bi se pojavio u Švajcarskoj. 

- Znam da ste prevalili veliki put i da imate mnogo posla - rekao je Putin.

Međutim, američki CNN primećuje da je uprkos tom prijatnom tonu i lepim rečima, između dvojice predsednika primetna napetost. U skladu sa tim, servis je preneo utisak analitičara za govor tela, koji su se složili s činjenicom da je jasno kako samit neće biti lag i kako su lideri obe svetske sile toga i te kako svesni. To je potvrdio i Putin koji je nedugo nakon reči zahvalnosti, sagovorniku stavio do znanja da ih čeka težak razgovor.     

- Ipak, u odnosima Rusije i SAD ima mnogo problema koji su se akumulirali i koji zahtevaju najviši nivo pregovora, zato se nadam da će naš susret da bude produktivan - jasno je poručio šef Kremlja. 

U tom trenutku se Bajden samo jednom nasmejao Putinu, dok su na samom početku samita obojica lidera zadržali takozvane kamene face.       

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimiru Putinu se priključio Sergej Lavrov  

- Dvojica predsednika su se veoma retko imali kontakt očima, izbegavali su to, dok je Putin čak veći deo vremena, dok su u prostoriji bili prisutni reporteri, gledao u pod i bio neuobičajeno zavaljen u stolici - prenosi CNN. 

Ipak, neposredno pre nego što su novinari napustili prostoriju, Putin je nešto rekao Bajdenu nakon čega su se obojica slatko nasmejala. Mediji su preneli kako je ruski predsednik očigledno pokušao da malo "olabavi" atmosferu, ali i pokaže da je dominantniji, budući da je "spreman na šalu i u teškim trenucima".    

Inače, Putinu i Bajdenu su se priključili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki generalni sekretar Entoni Blinken, te je počeo sastanak u užem krugu.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading