BUDUĆA KRALJICA ODBILA DŽEPARAC OD 1,6 MILIJARDI EVRA! Princeza odlukom šokirala čitav svet, a njeni razlozi za to su NEVEROVATNI!

Autor: Republika

Svet

16.06.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princeza Katarina-Amelija, buduća naslednica trona Holandije, napisala je pismo premijeru svoje zemlje Marku Ruteu u kom ga je obavestila da ne želi da godišnje dobija džeparac koji joj pripada po rođenju i statusu, čime je iznenadila čitav svet.

Katarina Amelija ima 17 godina, a jednog dana će postati kraljica Holandije  

Buduća kraljica Holandije, Katarina-Amelija, princeza od Oranja, koja ima tek 17 godina, iznenadila je javnost svoje zemlje, ali i sveta, nakon što je obelodanila da odbija ponudu od 1,6 miliona evra džeparca.

Naime, najstarija ćerka kralja Vilema-Aleksandera i kraljice Maksime u decembru će napuniti 18 godina i tada po zakonu ima pravo na 1,6 miliona dolara džeparca godišnje, sve dok ne preuzme kraljevske dužnosti.

Međutim, u ručno pisanom pismu, koje je u petak poslala holandskom premijeru Marku Ruteu, a objavio ga je portal NOS, Amelija je napisala da bi joj bilo neprijatno da uzima novac, a da ne da ništa zauzvrat, dok je toliko studenata u ozbiljnim dugovima.

- Napuniću 18 godina 7. decembra 2021. i prema zakonu, imam pravo na džeparac. Sve dok ne činim nešto zauzvrat, neugodno mi je da primam taj novac, a mnogim drugim studentima je mnogo teže, pogotovo u vreme koronavirusa. Planiram i da vratim 330.000 evra na koje sam imala pravo za vreme srednje škole - poručila je Katarina-Amelija koja je nedavno završila hrišćansku gimnaziju Sorghvliet u Hagu.

Na Instagram profilu kraljevske porodice objavljen je video princeze sa školskom torbom na leđima koja je učestvovala u tradiciji podizanja zastave Holandije.

- Upravo su mi javili da sam prošla ispite. Želim da čestitam svim maturantima i poželim im puno sreće - napisala je ona i tim potezom šokirala čitav svet, ali i izazvala brojne pozitivne komentare da je pravo "osveženje kada je u pitanju skromnost među pripadnicima kraljevskih porodica".    

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading