(FOTO, VIDEO) ZAVRŠEN SAMIT RUSIJE I SAD! Putin i Bajden saglasni: Nikada ne sme doći do nuklearnog rata

Autor: Republika

Svet

16.06.2021

15:13 >> 18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Džozef Bajden sastali su se u Ženevi na prvom međusobnom sastanku od kako je Bajden postao šef Bele kuće. Najavljeno je da će dvojica lidera razgovarati o širokoj lepezi nagomilanih problema u svetu, ali i odnosima dve svetske sile.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rukovanje za istoriju - Vladimir Putin i Džo Bajden na samitu u Ženevi 

Sve detalje samita možete pratiti na portalu www.republika.rs.


20:31 Ruski ambasador će se vratiti u Vašington do kraja meseca

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov će se vratiti u Vašington do kraja ovog meseca, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

20:07 Putin odleteo iz Ženeve

Avion predsednika Rusije Vladimira Putina odleteo je sa ženevskog aerodroma nakon održanog samita.

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Putin
19:25 Počela konferencija za štampu Džozefa Bajdena

Bajden je na početku konferencije rekao ovo je bio dug dan za sve nas.

Upravo sam završio poslednji sastanak na ovom putovanju. Puno se prašine podiglo oko ovog sastanka. Ne postoji bolji način za dijalog osim licem u lice - rekao je Bajden.

On je istakao da mu je Putin tokom sastanka rekao da ne želi novi Hladni rat.

Sve detalje sa Bajdenove konferencije možete pronaći OVDE.

19.20  Zajednička izjava Putina i Bajdena
Foto: Tanjug/AP

Nakon razgovara u Ženevi, predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džo Bajden dali su zajedničku izjavu posvećenu pitanjima strateške stabilnosti. Lideri su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.

- Rusija i Sjedinjene Američke Države pokazale su da su čak i u vreme napetosti u stanju da napreduju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva kako bi se osigurala predvidljivost u strateškoj sferi, smanjili rizici oružanih sukoba i pretnje nuklearnim ratom - navodi se u dokumentu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Bajden

Kao primer takvog pristupa navodi se nedavno produženje ugovora o Sporazuma o ofanzivnom strateškom naoružanju (START 3).

- Danas ponovo potvrđujemo privrženost principu prema kojem u nuklearnom ratu ne može biti pobednika, kao i da on nikada ne sme da se pokrene - saopšteno je u zajedničkoj izjavi.

18:44 Završena konferencija za novinare predsednika Putina

Sve detalje Putinovog izlaganja na pres konferenciji možete pročitati OVDE.

 
17:52 Putin na pres konferenciji: Pregovori bili dobri

Putin je na početku konferencije rekao da su razgovori bili dobri.

Foto: Tanjug/AP
Putin na pres konferenciji

- Obe strane pokazale su spremnost da pronađu način za rešavanje aktuelnih problema - istakao je predsednik.

Prema njegovim rečima postignut je dogovor da se pokrenu konsultacije po pitanju strateške stabilnosti na institucionalnom nivou. On je rekao i da je na sastanku postignut dogovor o povratku ruskih i američkih izaslanika.

U jednom trenutku je Putin rekao da je Bajden "ozbiljan državnik" i drugačiji od svog prethodnika.

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Dosta je drugačiji od predsednika Trampa - rekao je Putin.

Putin je rekao i da ga Bajden nije zvao u goste, samim tim ga ni on za sada nije pozvao da doputuje u Rusiju.

17:47 Bajden se vratio u hotel gde će sačekati završetak Putinove konferencije 

Američki predsednik Džo Bajden nakon završenog samita sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, vratio se u hotel, odakle sa svojim timom pažljivo prati konferenciju za novinare ruskog predsednika koja je u toku, izjavio je danas jedan od zvaničnika.

Bajden će nakon što Putin završi konferenciju održati svoju, a do tada, rekao je izvor, prati kako Putin predstavlja samit i današnje razgovore, prenosi CNN.

Takođe prati i da li ima nešto specifično u Putinovom govoru na šta bi on mogao da reaguje.

Kako se navodi, upravo to je jedan od razloga zbog koga je američki tim želeo da drugi imaju konferenciju za novinare.

17:40 Putin i Bajden pregovarali četiri i po sata

Pregovori Putina i Bajdena u Ženevi trajali su ukupno četiri i po sata, uključujući i pauzu između prvog i drugog dela samita.

17:38 Pregovori bili "sasvim uspešni"

Pregovori su bili "sasvim uspešni", izjavio neimenovani izvor iz ruske delegacije. Inače, ruska delegacija počela je da stiže u sobu gde će biti održana pres konferencija Putina.

17.35 Bajden napustio mesto gde se održavao samit sa Putinom

Predsednik SAD Džozef Bajden napustio je mesto na kom se održavao samit sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

 

 


17:24 Završen sastanak Putina i Bajdena u širem formatu

Sastanak Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u širem formatu je završen, saopštio je Blumberg pozivajući se na neimenovanog činovnika Bele kuće.

17:03 - Sve spremno za Putinovo obraćanje 

Sve je spremno za konferenciju za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, koja će biti održana nakon završetka drugog dela samita.

Svi novinari već su na svojim pozicijama i čekaju saopštenje koje bi, kako se ocenjuje, moglo da promeni mnogo toga. 

16.00 - Analitičari: Njih dvojica nikad neće biti prijatelji  

Samit Putina i Bajdena održava se kako bi se u svetu obezbedila veća sigurnost i predvidljivost, tako da ni ruski, ni američki predsednik ne gaje iluzije da su oni danas u Ženevi kako bi postali prijatelji, rekao je analitičar Metju Rojanski iz Centra Vudro Vilson. 

Prema njegovim rečima, američki lider je svestan da se današnji samit neće okončati stiskom ruke i nekim posebnim zaključcima koji bi rešili sve probleme na relaciji dve zemlje. 

- I jedan i drugi imaju previše iskustva i zato je njihovo prijateljstvo nemoguće. Tu nikad nećemo videti ljubazne, iskrene osmehe, niti tapšanja po ramenu - siguran je Rojanski, naglasivši da je cilj sastanka izgradnja međusobnog poštovanja i odbrane od napada.            

16.00 - Pregovori nastavljeni - počeo sastanak u širem formatu

Pregovori Putina i Bajdena su nastavljeni ali ovog puta u širem formatu i očekuju se da će delegacije dve velesile u ovom momentu pokušati da razreše neka od najvažnijih pitanja na planetarnom nivou. 

Kako je ranije najavljeno, u proširenom sastavu američke delegacije su, pored američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, zamenica državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland, ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan, direktor Saveta nacionalne bezbednosti za pitanja Rusije Erik Grin i pomoćnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dosad su pregovori trajali u užem sastavu - Blinken, Bajden, Putin i Lavrov  

Istovremeno, u proširenom sastavu ruske delegacije su, pored šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, načelnik generalštab Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, zamenik šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

15.27 - Pauza 

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden razgovarali su skoro dva sata iza zatvorenih vrata i samo u prisustvu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena. 

Trenutno je u toku pauza u pregovorima, koji će se zatim nastaviti u proširenom sastavu.  

15.05 - Grenel: Ko je poneo beleške?

Samit dvojice lidera u Ženevi prokomentarisao je i Ričard Grenel pitanjem: "Ko je poneo beleške".

 

 

14.50 - Samit ulazi u drugi sat 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da razgovori dvojice predsednika u uskom sastavu iza zatvorenih vrata traju više od sat vremena.

14.31 - Američki novinari izazvali haos 

Američki novinari stvorili su gužvu na ulasku u salu i vili La Granž gde su se sastali predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džo Bajden, naveo je ruski novinar Pavel Zarubin. Kako je rekao, a prenosi Sputnjik, u prostoriju gde su bili predsednici je zbog toga uspelo da uđe svega nekoliko dopisnika.

- Samo sam video da su predsednici već sedeli, a novinari su sve vreme pokušali polako da se probiju tamo. U nekom momentu sve se pretvorilo u to da predsednici sede i prosto gledaju kako novinari tamo ulaze. Treba pošteno reći da su takav haos izazvali američki novinari i američka strana, oni su sve vreme pokušavali da uvedu više fotoreportera i novinara, to je sve dovelo do toga do čega je dovelo - rekao je Zarubin.

Na kraju je samo nekoliko novinara uspelo da prisustvuje početku sastanka Putina i Bajdena u uskom formatu, ali i oni su se, kako tvrde svedoci, gurali i svađali i to sve pred predsednicima i njihovim šefovima diplomatije. Pritom su jedni drugima zaklanjali kamere i onemogućavali fotoreporterima da naprave snimke.        

- Na ulazu je zato došlo do meteža koji je trajao više od četvrt sata - istakao je očajni reporter, dok je, s druge strane, obezbeđenje moralo da "uklanja" reportere i snimatelje iz SAD. 

- Izađite! Napustite prostoriju kad vam kažem - obezbeđenje je guralo predstavnike medija iz prostorije gde su se sastali predsednici SAD i Rusije.

14.30 - U toku je sastanak moćne četvorke 

U vili La Granž u toku je sastanak iza zatvorenih vrata kojem prisustvuju predsednici dve zemlje - Vladimir Putin i Džozef Bajden, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Entoni Blinken. 

14.19 - Na početku sastanka bilo vremena i za - šalu

Predsednici Rusije i Amerike, Vladimir Putin i Džozef Bajden, uspeli su na početku sastanka i da se nakratko našale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U trenutku kada su novinari i snimatelji bili zamoljeni da izađu iz prostorije u kojoj se održava sastanak, Putin je uz osmeh nešto rekao Bajdenu nakon čega su se obojica nasmejala.

 

 

13.42 Bajden o neophodnosti sastanka u četiri oka 

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je Putinu da je sastanak oči u oči koristan.

Rekao je i da računa da će sa Putinom razgovarati o pitanjima iz sfera potencijalne saradnje, ali i nesuglasicama.

Prema njegovima rečima, američka strana pokušava da razjasni odnose sa Rusijom, gde postoje pitanja od obostranog interesa. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bajden i Putin zauzeli su svoja mesta u biblioteci vile La Granž 
13.33 Počeo je samit 

U vili La Granž je počeo samit Putina i Bajdena u užem sastavu.

Pred početak razgovora, predsednik SAD nije odgovorio novinarima na pitanje da li je spreman na resetovanje odnosa sa Moskvom.

S druge strane, Vladimir Putin je izjavio da u odnosima dve zemlje ima mnogo pitanja.

13.26 Nastala je i prva fotografija dvojice predsednika  

 

 

13.25 Sledi obraćanje švajcarskog lidera Gaja Palmerina, Putin i Bajden se sreli

Dvojica predsednika, Amerike i Rusije, konačno su se sreli, zauzeli su pozicije ispred vile La Granž gde sledi obraćanje švajcarskog predsednika. 

Jedan stoji s jedne, a drugi s druge strane Palmerina. 

 

 

13.05 Na samit stiže i Bajden, njegova kolona se približava vili La Granž   

Pregovori će se sastojati iz tri dela.

- Prvo će se održati razgovor u uskom formatu, zatim pregovori u proširenom sastavu koji će imati nastavak: uski formati, prošireni sastav, zatim kratka pauza nakon čega će se pregovori nastaviti. Nakon toga strane će organizovati pres-konferenciju, svaka za svog predsednika, i na tom će se samit završiti - otkrio je ranije savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Prema njegovim rečima, susret bi trebalo da traje pet sati s manjim prekidima.  

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trenutak kad se Putinova limuzina, poznata kao "Zver", približavala vili La Granž  
13.05 Putin stigao u vilu La Granž, očekuje se susret sa američkim predsednikom 

Ispred velelepnog zdanja kod Ženevskog jezera Putina je dočekao švajcarski predsednik Gaj Palmerin   

 

 

Tok sastanka - Susret koji čeka čitav svet u 13 h

- Putinov i Bajdenov sastanak počeće u 13 sati po srednjoevropskom vremenu u vili "La Granž" u Ženevi
- prvo će Putina u vili dočekati predsednik Švajcarske, a zatim će doći Bajden
- sledi tradicionalno fotografisanje i obraćanje predsednika Švajcarske
- nakon toga će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku
- pregovori će se sastojati iz tri dela - prvo u uskom (samo uz prisustvo Lavrova i Blinkena), a zatim u proširenom sastavu
- nakon toga slede odvojene pres-konferencije
- još se ne zna da li će predsednici želeti da razgovaraju isključivo u četiri oka
- očekuje se da će susret trajati oko četiri, pet sati, s kraćim pauzama i promenama formata
- posle samita Putin će se sastati sa švajcarskim kolegom, nakon čega će se vratiti u Rusiju

 

12.56 Stoltenberg: Bajden se konsultovao sa NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa američkim liderom Džozefom Bajdenom važan u svetlu politike Alijanse.

- Smatram da je važno što će se dva predsednika sastati. Takođe je veoma važna činjenica, koju su pozdravili naši saveznici, to što je predsednik Bajden uoči sastanka sa predsednikom Putinom razgovarao i konsultovao se sa svim liderima NATO-a, jer je Alijansa platforma za koordinaciju u bezbednosnim pitanjima. I, naravno, odnosi sa Rusijom su izuzetno važni - rekao je generalni sekretar NATO-a za televiziju „Si-En-En“, prenela je agencija RIA „Novosti“.

12.26 Stigao Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Ženevu.

 

 

 

 

 

 

12.12 - Ponovo se oglasio Peskov

Predsednik Rusije Vladimir Putin na putu je ka Ženevi gde će se sastati sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, saopštio je Sputnjiku portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Putin putuje, stići će na vreme - precizirao je portparol.

Kako je konstatovao Peskov, ruska delegacija putuje u Ženevu puna radnog elana, a ne da ratuje.

- Uobičajeno raspoloženi. Zašto borbeno? Pa ne idemo da ratujemo - rekao je Peskov, dodajući da vlada radna atmosfera.

12.05 - Delagacije polako pristižu

Delagacije SAD i Rusije polako pristužu na sastanak Bajdena i Putina.

 

 

 

 
11.42 Novinari "okupirali" Ženevu

Novinari koji prate aktivnosti Kremlja i Bele kuće stigli su skoro u isto vreme u vilu La Granž u kojoj će za nekoliko sati početi sastanak lidera Rusije i SAD, prenosi dopisnik Sputnjika.

Novinari su ušli kroz ista vrata i prošli bezbednosnu proveru. Nakon toga su se predstavnici ruskih medija uputili u jednom, a američkih u drugom pravcu.

Šala Lavrova na svoj račun

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov testirao se na virus koronu uoči samita predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džoa Bajdena u Ženevi. Snimak sa njegovim šaljivim komentarom je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova na Telegramu.

Na pitanje o rezultatima testa, Lavrov je šaljivo odgovorio:“Obdukcija će pokazati“.

Nije izostao ni komentar portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove koja je podelila video na Telegramu uz opis „Best Boss“.

Danas će se predsednik Rusije Vladimir Putin sastati sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom u vili La Granž u Ženevi. Kako je ranije saopšteno iz Kremlja, tokom sastanka dvojice lidera preduzete su neviđene mere protiv virusa korona kako bi se osigurala bezbednost svih prisutnih.

 

 

 

 

11.19 Koktel u čast Samita

Jedan od popularnih barova u Ženevi napravio je koktel u čast samita Rusija-SAD, uporedivši sastanak dvojice predsednika sa akcionim filmom koji prati ceo svet „naoružan“ kokicama, prenosi dopisnik Sputnjika.

- Samit ima istorijski značaj za Ženevu i veoma je važan za grad. Ovde nije bilo takvih sastanaka od 1985. godine, tako da smo odlučili da napravimo koktel kako bismo obeležili događaj - rekao je Sputnjiku barmen ženevskog bara „Bottle Brothers“ Razvan Kavalu.

Koktel je dobio naziv „Summit Cinéma“.

 

 

10.53 Pompeo: Bajden pokazao slabost

Predsednik SAD Džo Bajden pokazao je slabost, jer nije izrazio spremnost da održi zajedničku pres-konferenciju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon predstojećeg samita u Ženevi, rekao je bivši američki državni sekretar Majk Pompeo za televiziju „Foks njuz“.

- Činjenica da ne možete da stanete na šest ili osam stopa (1,8 ili 2,4 metra) od suparnika i da ispričate svetu ono o čemu ste razgovarali, o stvarima koje vas brinu i zašto vas brinu, svedoče o ogromnoj slabosti - rekao je Pompeo.

 

10.34 - Rudi Đulijani: Bajden skriva mentalnu slabost

Trampov advokat i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani oštro je napao Bajdena na tviteru.

- Bajdenovo odbijanje da održi zajedničku pres konferenciju sa Putinom je njegov pokušaj da sakrije mentalnu slabost. Da li je potreban veći dokaz? - napisao je Đulijani.

 

 

10.27 Razgovor u biblioteci

Dvojica lidera, Bajden i Putin, razgovaraće u biblioteci vile La Granž. 

 

 

10.25 Putinova dominacija - Penzija za četvoricu američkih predsednika

Od kako je došao na čelo Rusije 1999. godine, predsednik Vladimir Putin u političku penziju je ispratio četvoricu američkih predsednika.

Republika je toj temi posvetila posebnu vest.

10.09 Satirični postovi na društvenim mrežama

Samit Putina i Bajden prati se i na društvenim mrežama na kojima je objavljen ogroman broj postova.

U jednom od satiričnih tvitova navodi se da je Putin izazvao Bajdena na trku u penjanju u stepenice i, s obzirom na propratnu fotografiju na kojoj se vidi da je Bajden gotovo kolabirao, jasno je ko je pobedio.

 

10.02 - Bajdenova "glumica" treba da sludi Putina

Američki predsednik Džo Bajden okupio je čitav tim eksperata pred današnji susret s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a u njemu je i Fiona Hil, nekadašnja savetnica Donalda Trampa koja je 2018. htela da prekine njegov susret sa šefom Kremlja jer nije išao u smeru u kom je želela.

Zašto je njeno ime važno na današnjem sastanku, možete čitati u posebnoj vesti.

RepublikaFoto: tanjug/Ap, Wikipedia
Putin, Bajen i Viona Hil

 

09.34 - Putinove "crvene linije"

Ruski predsednik Vladimir Putin je uvek vrlo jasan u iznošenju „crvenih linija“ za Rusiju, posebno u tako složenom razgovoru koji će danas imati sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za ruski Prvi kanal uoči rusko-američkog samita.

On je rekao i da izjave sa američke strane o neophodnosti obuzdavanja Rusije ne olakšavaju atmosferu pred samit, ali bez obzira na to obe strane imaju nameru da razgovaraju.

- I dalje postoje tonovi u prilog tome da se s Moskvom mora razgovarati putem obuzdavanja, pritisaka itd. Svi čujemo reči da će Moskva morati da plati za ovo ili za ono. Sve to, naravno, ne olakšava atmosferu, ali još jednom ponavljam: namera da se razgovara postoji kod obe strane, i kod predsednika Putina, i kod predsednika Bajdena - rekao je on.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vila u kojo će biti održan sastanak Bajdena i Putina

09.11 - Puste ulice u Ženevi

Uoči Samita Bajdena i Putina ulice u Ženevi bile su kompletno puste. Nekoliko sati pred početak sastanka, ipak, održan je manji protest na kojem demonstranti nosili maske sa karikaturalnim likom Vladimira Putina.

 

Sastali se pre 10 godina

Poslednji put Putin i Bajden sastali su se pre 10 godina, dok je Bajden bio potpredsednik SAD. Današnji sastanak je, takođe, njihov prvi susret od kada je Bajden svog ruskog kolegu nazvao ubicom, a Putin mu odgovorio da se pogleda u ogledalo.
 

08.22 - Lavrov uoči sastanka: Osećam se sjajno uoči rusko-američkog samita

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji je u utorak stigao u Ženevu da bi učestvovao na rusko-američkom samitu, rekao je novinarima da je sjajno raspoložen uoči razgovora.

Lavrov je ulazio u hotel Orjentalni Mandarin u Ženevi, gde je smeštena ruska delegacija, kada ga je novinar pitao kako je, na šta je on odgovorio da je sjajno, preneo je Tas.

Po dolasku u Ženevu Lavrov je uradio PCR test na korona virusa, ali je odlučio da ne prokomentariše rezultat.

***

Iako analitičari i u Rusiji i u SAD poručuju da ne treba očekivati mnogo od prvog susreta dvojice predsednika, znatiželja je velika.

Dok se najavljuju "iskreni razgovori puni nesuglasica" i pored niza najavljenih tema još uvek se ne zna o čemu će tačno Putin i Bajden  razgovarati a koje teme će izbegavati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kremlj

Od Severnog pola do Sirije, ne i o Ukrajini

Iz Bele kuće poručuju da će predsednik SAD prednost tokom samita dati temama odnosno kritikama na račun Rusije, polazeći od Ukrajine, preko kršenja ljudskih prava do navodnih ruskih softerskih napada. Ipak, malo je verovatno da će to biti "mesto susreta" dvojice predsednika.

Iako je Džozef Bajden verovatno najupućeniji predsednik SAD kada je reč o Ukrajini, mnogi analitičari smatraju da će Bajden tu temu vešto izbegavati zbog korupcionaškog skandala  za koji je njegov sin osumnjičen, a tiče se upravo poslova u Ukrajini.

Nuklearni sporazum sa Iranom, klimatske promene i situacija na Bliskom istoku zvuče mnogo primamljivije i manje obavezujuće u trenutnoj situaciji.

Najverovatniji opipljivi rezultati bili bi početak nove runde pregovora o kontroli naoružanja, nazvanih pregovorima o strateškoj stabilnosti.

To se pre svega odnosi na raketne sisteme koje su SAD i NATO postavile u Rumuniji i Poljskoj a Rusija na Artiku.

Takođe bi moglo da se najavi da dve zemlje preduzimaju korake ka normalizaciji diplomatskih odnosa, uključujući dozvolu američkom ambasadoru da se vrati u Moskvu i ruskom ambasadoru da bude vraćen u Vašington.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading