KAŽE DA NIJE DO NJEGA! Vladimir Putin ne može da tvrdi da će Navaljni živ izaći iz zatvora!

Autor: Republika

Svet

15.06.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ne može da garantuje da će lider opozicije Aleksej Navaljni izaći živ iz zatvora.

Takođe je porekao da je naredio pokušaj ubistva Navaljnog.

Putinove izjave, iznete u intervjuu za "NBC njuz" u ponedeljak, sveža su provokacija ruskog lidera uoči samita sa američkim kolegom Džoom Bajdenom u sredu, piše "Ju-es-ej tudej".

Dva lidera naći će se 16. juna u Ženevi, usred eskalacija tenzija zbog sajber napada Kremlja i uplitanja u američke izbore, a očekuje se da će Bajden otvoriti i pitanje Navaljnog.

Ruski opozicionar i jedan od najvećih Putinovih kritičara u zatvoru je otkako se vratio u Rusiju iz Nemačke, gde je lečen nakon trovanja nervnim agensom. Osuđen je po povratku na dve godine i osam meseci zatvora zbog kršenja uslovne kazne.

Navaljni je u aprilu štrajkovao glađu tražeći adekvatan medicinski tretman za svoje bolove u leđima i nogama, a njegovi saveznici su rekli da je bio blizu smrti i da je okončao štrajk po savetu lekara.

Na pitanje da li može da garantuje da će Navaljni izaći živ iz zatvora, Putin je rekao da to nije do njega.

- Gledajte, takve odluke u ovoj zemlji ne donosi predsednik – objasnio je. – Neće ga tretirati ništa gore od bilo kog drugog.

Bajden je u ponedeljak ocenio da bi bila "tragedija" ako Navaljni umre u zatvoru.

Ruski predsednik još jednom je u intervjuu za NBC porekao umešanost u napad na Navaljnija.

- Mi nemamo ovakvu vrstu navike da izvršimo atentat na bilo koga – rekao je Putin kad su ga upitali za trovanje Navaljnija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading