(FOTO, VIDEO) UMRO NAJPLODNIJI DEDA NA SVETU! Iza sebe je ostavio 38 ŽENA, 89 DECE I 36 UNUKA, a pogledajte kako su živeli svi zajedno!

Autor: Republika

Svet

14.06.2021

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ziona Čana iz indijske države Mizoram umro je u 76 godini, a čuven je po tome što se veruje da je bio na čelu najveće porodice na svetu, čija je priča privlačila ljude širom planete.

RepublikaFoto: prinscreen/ youtube.com/
Ziona Čana sa svojom porodicom koja se smatra najvećom na svetu  

Indijac Ziona Čana iz države Mizoram preminuo je 76, a poznat je kao muškarac za kog se veruje da je bio na čelu najveće porodice na svetu, budući da je imao 38 žena, 89 dece i čak 36 unuka.

Vest o smrti čuvenog poligamiste potvrdio je mizoramski ministar Zoramtanga izrazivši saučešće mnogobrojnoj porodici, javio je BBC koji je vest o njegovoj smrti preneo s naslovom da je "umro vođa najveće svetske porodice".

Čana je bolovao od dijabetesa i visokog pritiska, a stanje mu se proteklih dana pogoršalo. Iz svog doma u selu Baktavgn Tlangunam hitno je prevezen u bolnicu, ali je umro u putu, ne stigavši da mu lekari pruže bolju negu.

Ogromna porodica živela je zajedno u zgradi na četiri sprata sa 100 prostorija, a Čanine supruge delile su spavaonice pored njegove privatne spavaće sobe. Kuća nazvana "Chuuar Than Run", što u slobodnom prevodu s indijskog znači Kuća nove generacije, postala je turistička atrakcija, a ljudi iz čitavog sveta dolazili su u selo da vide kako izgleda život neobične familije.

Mediji prenose da je prvu suprugu upoznao kada je imao samo 15 godina i sa njom se oženio davne 1959. Kasnije je to išlo mnogo brže, pa je samo tokom jedne godine čak 10 puta stao na ludi kamen. Poslednje sudbonosno "da" je izrekao 2004, ali je tada tvrdio da će se sigurno oženiti još neki put.   

On je, inače, vođa hrišćanske sekte Čana Pavl koja ima oko dve hilhade pripadnika. Svi žive u okolini Čanine kuće. Sektu je osnovao njegov deda 1942, a jedno od ključnih pravila je ona dozvoljava poligamiju, ali samo muškarcima. 

- Mi ostajemo uz Zionu jer je on najvažnija osoba u porodici, a osim toga je i najzgodniji muškarac u selu - govorila je ranije za medije Rinkmini (35), jedna od Čaninih žena.

Sve žene, kako se ističe, žive pod komandom najstarije supruge, Zatiangi, a zajedno pripremaju obroke, koji moraju da budu izuzetno obilni. Naime, samo tokom jednog dana porodica pojede 70 kilograma mesa i 50 kilograma pirinča.

Jedan od Čaninih sinova insistirao je da njegov otac oženi siromašne žene iz svog sela kako bi brinuo o njima.

- Osećam se kao božiji miljenik, jer mi je dao toliko dece o kojima se staram - govorio je Ziona. 

Teško je sa sigurnošću reći da li je baš Ziona bio glava najveće svetske porodice jer ima i drugih koji se "bore" za tu titulu.

Takođe, nejasno je i koliko je tačno velika Čanina porodica jer, prema jednom izveštaju, on ima 39 žena, 94 dece i 33 unuka. Ipak, bez obzira na to da li je bio vlasnik svetskog rekorda, Čana je bio izuzetno zanimljiva osoba, a priča o njemu često je dospevala u svetske medije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading