U RUSIJI VAKCINISANI DOBIJAJU AUTOMOBILE! Ova odluka izazvala je opštu pomamu, a evo koliko vredi jedno vozilo!

Autor: Republika

Svet

14.06.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin objavio je kako će se u tom gradu vakcinisanim građanima protiv koronavirusa svake nedelje deliti po pet automobila, a srećni dobitnici biće izvlačeni na lutriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruska vakcina Sputnjik V je u Rusiji dostupna od jeseni prošle godine 

Ruska Federacija već danima beleži novi dramatičan porast broja zaraženih od koronavirusa, dok je, istovremeno, veliki broj stanovnika te zemlje i dalje skeptičan po pitanju vakcine protiv te opake bolesti, pa je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin odlučio da svoje sunarodnike motiviše na imunizaciju tako što je, ni manje ni više, onima koji se pelcuju kao nagradu ponudio automobil. 

Naime, u Moskvi je u nedelju zabeleženo 7.704 novih infekcija KOVIDOM-19, najviše u jednom danu još od 24. decembra, dok je u celoj zemlji registrovano 14.723 nova slučaja, što je najveći broj od 13. februara. 

Zbog toga je rešeno da se dodatno poradi na kampanji za vakcinaciju, pa je Sobjanin obelodanio kako će svake nedelje u Moskvi na raspolaganju biti pet automobila, koje će lutrijom osvojiti neko od građana vakcinisanih u periodu između 14. juna i 11. jula. U trenu je ta objava izazvala opštu pomamu, kako u Rusiji, tako i u svetu, budući da dosad nijedna zemlja nije ponudila takvu vrstu nagrade.  

- Pet aumobila čija je vrednost po 13.900 dolara biće deljeni svake nedelje. Međutim, naravno da je glavna nagrada osobi koja odluči da se vakciniše neusporediva s bilo kakvim automobilom - rekao je Sobjanin i naglasio da je jedini uslov da potencijalni dobitnici moraju da imaju više od 18 godina. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin (desno) 

Osim nagrade, vlasti ruskog glavnog grada su donele odluku da dani od 15. do 19. juna budu neradni, dok će se do 20. juna svi barovi, restorani i ostala mesta zatvarati najkasnije u 23 sata. Takođe, biće zatvorena i igrališta za decu u blizini šoping-centara sve do 20. juna, dok je radnicima koji mogu da rade od kuće preporučeno da iskoriste tu opciju. Zabranjeno je posluživanje u restoranima od 23 sata do šest ujutru.

Inače, u Rusiji je dosad ukupno potvrđeno 5.208.687 slučajeva koronavirusa, od čega 126.430 smrti. Kampanja za vakcinaciju je počela u decembru, ali sporo napreduje zbog nepoverenja stanovništva u vakcinu. Jedva 18 miliona ljudi je primilo prvu dozu, što je svega oko 12 odsto populacije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading