DUGO OČEKIVANI AMERIČKI IZVEŠTAJ O NLO ŠOKIRAO SVET: Ovo ni oni sami ne razumeju, a kamoli običan narod!

Autor: Republika

Svet

12.06.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piloti američke mornarice koji su leteli u svojim F / A-18 Super Hornetsima 2015. godine nisu morali da čekaju jučerašnje curenje poverljivog vladinog izveštaja o neidentifikovanim vazdušnim pojavama (UAP) - bolje poznatom kao NLO - da bi znali da su videli stvari nisu mogli da objasne izvan vetrobranskih stakala.

RepublikaFoto: printscreen/Stars Academy of Arts and Science

Predmeti su bili, da, u obliku tanjira, i lepršali su, strelili i menjali smer brzinom i okretnošću kojom nije mogla da upravlja nijedna poznata tehnologija. "Pogledaj to, čoveče!" - viknu jedan pilot. "O moj Bože. Ima ih čitava flota. Oni idu protiv vetra! Vetar zapadnih 120 čvorova"

Kamere u kokpitu snimile su ono što je posada videla, a Pentagon je 2020. deklasifikovao snimke.

Možda je najneverovatnija stvar u onome što je posada toga dana videla bilo to što je postalo neugledno. U proteklih 20 godina, vojni piloti su napravili više od 120 viđenja objekata bez očiglednih znakova konvencionalnog pogona - bez izduvnih gasova ili savijanja, a sigurno bez krila ili peraja.

Kongres je 2007. osnovao Radnu grupu za napredni program za identifikaciju vazduhoplovnih pretnji, za koju se zalagao tadašnji senator Nevade Harri Reid, zadužujući obaveštajno odeljenje da utvrdi da li su objekti zaista vanzemaljskog porekla ili - možda još gore - napredne vojne tehnologije koju je razvila Kina, Rusija ili drugi potencijalni neprijatelji.

Taj program je ukinut zbog nedostatka finansiranja 2012. Ali posao je nastavljen prošle godine, kada je tadašnji predsednik Donald Tramp potpisao zakon o olakšicama za kovid-19 u iznosu od 2,3 biliona dolara koji je takođe zahtevao od Pentagona da nastavi istragu UAP-a i svoja saznanja objavi javnosti.

To izdanje je okvirno zakazano za kasnije ovog meseca, ali je New York Times objavio kopiju juče, a zaključci su taman toliko da zaintrigiraju sve i nikoga ne zadovolje: Nema dokaza da su UAP vanzemaljskog porekla, ali i da ta mogućnost nije isključena.

Izveštaj definitivno kaže da objekti nisu deo američke vojske, ali naglašeno ne umanjuje mogućnost da bi mogli pripadati nekoj drugoj zemaljskoj naciji.

Poznato je da i Rusija i Kina eksperimentišu sa hipersoničnom tehnologijom - vozilima i oružjem koje se mogu kretati pet puta brže od brzine zvuka ili brže - i sigurno bi brzina objekata koje su videli američki piloti bila u skladu s tom vrstom inženjeringa. Ali iznenadnost s kojom objekti menjaju pravac dovela bi - ili bi bar trebalo da dovede do sila koje bi ih rastrgale (i njihove stanovnike), a vreme kada neki od njih ostanu uzdignuti prevazilazi ono što bi konvencionalna tehnologija goriva mogla da podrži.

- Ove stvari bi bile vani ceo dan - rekao je jedan pilot za Times. Brzinom kojom su se predmeti kretali, dodao je, "12 sati u vazduhu je 11 sati duže nego što bismo očekivali“.

Drugi viđeni objekti učinili su i druge izvanredne stvari, uključujući ronjenje iz vazduha u okean i povratak, još jednom naizgled fatalnom brzinom. Takve do sada neobjašnjive sposobnosti privukle su pažnju mnogih ljudi koji se obično drže podalje od onoga što bi se moglo smatrati rubnim verovanjima.

- Ono što je tačno, a zapravo zapravo mislim ozbiljno, jeste da postoje snimci i zapisi predmeta na nebu za koje ne znamo tačno koji su - rekao je bivši predsednik Barak Obama 17. maja.

Tokom svoje predsedničke kampanje 2016. godine, bivša državna sekretarka Hilari Klinton pitana je o bilo kojim poverljivim podacima koji bi mogli postojati na UAP-ovima i kako bi ona to postupala kao predsednica.

- Želim da otvorim datoteke koliko god možemo - rekla je - tamo ima dovoljno priča da ne mislim da svi samo sede u svojoj kuhinji i izmišljaju ih.

Senator Marko Rubio, republikanac sa Floride, koji sedi u Senatskom obaveštajnom odboru, takođe je zabeležio da želi više informacija o UAP-ovima.

Ali druge koji imaju duboku stručnost u svemirskim pitanjima jednostavno se ne može uveriti da se istragom viđenja UAP-a može pronaći nešto onostrano.

- Kao što je Carl Sagan rekao pre nekog vremena, vanredni zahtevi zahtevaju za njihovu validaciju vanredne dokaze - rekao je Džon Logsdon, osnivač i dugogodišnji direktor Instituta za svemirsku politiku Univerziteta Džordž Vašington.

- Očigledno vladin izveštaj kaže da takvih dokaza nema. Tako da sam i dalje agnostičan prema ovim pojavama, snažno se oslanjajući na to da mislim da su oni, na ovaj ili onaj način, ljudskog porekla.  U slučaju da je to zaista tako, Logsdon veruje da će sve što vlada nauči verovatno ostati vladino poslovanje. Ako su ova zapažanja zaista povezana sa visoko klasifikovanim aktivnostima nacionalne bezbednosti - rekao je i dodao:

- Ne bih očekivao da njihovo poreklo bude otkriveno u neklasifikovanom vladinom izveštaju. Više informacija sigurno će se pojaviti kada puni izveštaj padne pre kraja meseca. Ali ako je Logsdon u pravu, najbolje je očekivati da će neidentifikovani vazdušni fenomeni ostati neidentifikovani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragana N

12.06.2021 17:30

On ne veruje!? Ko normalan moze da veruje da smo sami u Svemiru? Kao sto neko rece, nema vece budale od skolovanog coveka!