PEDALA ZA DŽONSONA! Američki predsednik iznenadio britanskog premijera

Autor:

Svet

10.06.2021

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson poklonio je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu uokvirenu fotografiju britanskog murala na kojoj je prikazan Afroamerikanac abolicionista iz 19. veka Frederik Daglas, saopštila je danas kancelarija britanskog premijera.

RepublikaFoto: Toby Melville/Pool Photo via AP

Bajden je uzvratio biciklom američke proizvodnje i kacigom za Džonsona, koji je zagriženi biciklista, i šalom i torbom za njegovu suprugu Keri, preneo je Rojters.

Daglas je pobegao od ropstva u SAD, postao abolicionistički lider koji je obišao Britaniju i Irsku, odakle potiču Bajdenovi preci.


Bajden je citirao Daglasa u govoru o 2020. godine u vreme kada su se SAD suočavale sa pitanjima o savremenom i istorijskom rasnom nepravdom podstaknutom protestnim pokretom koji se, takođe, proširio i na Veliku Britaniju.

Prva dama SAD Džil Bajden dobila je prvo izdanje "Drvo jabuke" - zbirke kratkih priča britanske autorke Dafne di Morije, koja je živela u Kornvolu, živopisnom kutku Engleske, domaćinu samita G7.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading