(VIDEO) OGLASIO SE MAKRON PRVI PUT POSLE ŠAMARA KOJI JE DOBIO! Njegova izjava je mnoge zaprepastila!

Autor: Republika

Svet

10.06.2021

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron prvi put je progovorio o incidentu koji se dogodio u utorak na jugoistoku Francuske kada ga je jedan građanin ošamario dok se sa njim pozdravljao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron 

Francuski predsednik Emanuel Makron, kog je u utorak prilikom posete jugoistočnom delu Francuske jedan građanin ošamario, oglasio se prvi put povodom tog nemilog događaja i sve iznenadio, pa čak i zaprepastio, svojim pomirljivim i blagim tonom. 

On je poručio kako je nasilje nespojivo sa demokratijom i da će bez obzira na incident i dalje neposredno komunicirati sa građanima u javnosti.

- Razumem bes građana. Prihvatam činjenicu da postoji ljutnja koju oni moraju legitimno da izraze. Redovno sam u kontaktu s ljudima koji izražavaju bes i uznemirenost zbog određenih odluka, a uvek sam tu da to čujem i ponekad mogu da dam odgovore na pitanja, ali nekada i ne. Međutim, nasilje je potpuno neprihvatljivo, naročito u demokratiji - istakao je francuski predsednik, prenosi Gardijan.

On je, kako navodi Sputnjik, dodao da će nastaviti da ide svuda.

- Ne smemo ustuknuti pred nasiljem, a posebno nasiljem nad javnim službenicima. Ne treba da gubimo previše vremena na ovo - istakao je Makron, koji se, podsetimo, nakon incidenta vratio ka građanima i nastavio da se pozdravlja sa njima, dok su pripadnici njegove službe bezbednosti savladali napadača.      

Podsetimo, u kući saučesnika čoveka koji je ošamario Makrona policija je pronašla oružje, kao i primerak knjige Adolfa Hitlera "Majn kampf", što Makron nije komentarisao. Uhapšena su dvojica muškaraca stara 28 godina, uključujući napadača na predsednika.  

Veruje se da je 28-godišnji Demijen Tarel, koji je ošamario Makrona, bio zainteresovan za brojne krajnje desničarske i monarhističke ličnosti, kao i za srednjovekovnu francusku istoriju.

Na svojoj Instagram stranici on sebe opisuje kao člana nacionalne federacije istorijskih evropskih borilačkih veština, i prikazuje se slikama gde je obučen u kostime iz srednjeg veka sa dugačkim mačem.

Knjiga „Majn kampf“ Adolfa Hitlera i oružje pronađeni su u kući čoveka za kojeg se sumnja da je snimao napad na francuskog predsednika, a policija je saopštila da je zaplenila mač, bodež i kolekcionarsku pušku za koju je uhapšeni posedovao dozvolu.

Zanimljivo je da su napadači dali izjavu lokalnim medijima istog dana kada je Makron napadnut, a novinar „Kvotidijena“ prišao je trojici muškaraca koji su čekali predsednika i pitao ih šta rade.

- Ništa. Došli smo da vidimo našeg dragog Makrona. Postoje stvari koje bismo želeli da mu kažemo, ali nažalost ne možemo da kažemo. Propadanje Francuske - odgovorio je jedan od njih koji je imao masku na licu i tamne naočari, dok Tarel nije ništa rekao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading