BAJDEN ZAPOČEO EVROPSKU TURNEJU: Američki predsednik stigao u Veliku Britaniju pa poručio Putinu - AMERIKA SE VRATILA!

Autor:

Svet

09.06.2021

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden stigao je u Veliku Britaniju i odmah po dolasku izjavio je da će staviti do znanja svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu da se "Amerika vratila".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

Obraćajući se vojnicima u američkoj bazi u Velikoj Britaniji, Bajden je istakao da je počeo svoju prvu inostranu turneju u okviru koje će se sastati sa Putinom.

- Da mu stavim do znanja da želim da on zna... - rekao je Bajden, istakavši da će u svim fazama svoje turneje po inostranstvu dati do znanja: “SAD su se vratile“.

Vašington ne traži sukob sa Moskvom, ali će odgovoriti na „štetne postupke“ ruske vlade, poručio je američki predsednik.

- Ne težimo sukobu sa Rusijom, već stabilnim, predvidljivim odnosima. Naše nacije dele veliku odgovornost, između ostalog i za osiguravanje strateške stabilnosti - rekao je on, dodajući da ozbiljno shvata tu odgovornost, navodi Sputnjik.

- Ali sam jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Američke Države odlučno odgovoriti na umešanost ruske vlade u štetne akcije - naglasio je Bajden.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se u Ženevi 16. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading