PLANIRAO KRVAVU NOVOGODIŠNJU NOĆ: Veliki fan terorista bi da izmasakrira ljude na Trgu!

Autor: Republika

Svet

28.11.2017

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijska policija uhapsila je 20-godišnjeg mladića somalskog porekla zbog planiranja napada za novogodišnju noć, na trgu na kojem se očekuje velika gužva u Melburnu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novogodišnja noć biće puna straha širom sveta

Mladić je pokušavao da dođe do automatske puške kako bi izvršio napad na Trgu Federacije – izjavio je policijski zvaničnik države Viktorija Šejn Peton.

Svake godine na dočeku Nove godine na Trgu Federacije okupe se hiljade ljudi.

Neimenovani mladić učitao je instrukcije o izvršenju napada i korišćenju oružja sa sajta terorističke organizacije Al Kaida.

Uhapšeni mladić je poznat policiji od ranije kao ekstremista i simpatizer Islamske države. Policija ga je pratila tokom godine, a uhapšen je nakon što se sastao sa ljudima u pokušaju da kupi pušku.

Peton je rekao da je mladić, koji živi u predgrađu Melburna s roditeljima i braćom i sestrama, izrazio nameru da puškom ubije što je moguće više ljudi.

- Vlasti su eliminisale ovu pretnju – rekao je Peton.

Ministar pravde Majkl Kinan podsetio je da je policija prošlog decembra uhapsila četvoricu ekstremista zbog sličnog planiranja napada na Trgu Federacije i drugim javnim mestima u Melburnu tokom novogodišnjih praznika.

Ovo je 14 planirani napad koji je australijska policija sprečila otkako je povišen nivo pretnje. Pet napada je izvršeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading