ELIZABETA OČAJNA ZBOG IMENA KOJE SU HARI I MEGAN DALI BEBI! Reč je o kraljičinom nadimku, tako su smele da je oslovljavaju SAMO DVE OSOBE!

Autor: Republika

Svet

07.06.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksperti upućeni u život kraljevske porodice tvrde da je britanska kraljica Elizabeta II očajna zbog imena koje su njen unuk princ Hari i njegova supruga Megan Markl odabrali za drugo dete, budući da će se devojčica zvati Lilibet Dajana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta II razočarana još jednim potezom unuka, princa Harija, i njegove supruge Megan   

Britanska kraljica Elizabeta II očajnički je nesrećna zbog imena koje su njen unuk, princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, dali novorođenoj ćerki, koja je na svet došla u petak 4. juna, ali je svetska javnost za to saznala tek dva dana kasnije.   

To su za britanske medije otkrili dobro upućeni izvori iz Bakingemske palate, budući da je u pitanju ime Lilibet Dajana. I možda bi se na prvi pogled reklo da kraljici smeta to što je beba nazvana po svojoj pokojnoj baki, princezi Dajani, međutim, istina je da nju zapravo boli prvi deo imena - Lilibet. 

Reč je, naime, o kraljičinom nadimku, Lilibet od Elizabet, kojim su vladarku Ujedinjenog Kraljevstva smela da oslovljavaju samo dva muškarca iz njenog života - deda Džordž V i nedavno preminuli suprug, vojvoda od Edinburga, princ Filip. 

- Hari i Megan su iskoristili njen veoma ličan i poseban nadimak da tako nazovu svoje drugo dete i to nakon što su bili onoliko grubi i prema njoj i prema celoj kraljevskoj porodici. Mislim da je ona očajnički nesrećna zbog toga i zato mislim da to nije nimalo dobra ideja. To je veoma grubo prema njoj - istakla je Anđela Levin, koja je odlično upućena u zbivanja u kraljevskoj porodici, kao i u njenu istoriju. 

Kako je otkrila, nadimak Lilibet kraljica je dobila od dede jer nije umela da izgovori svoje ime dok je bila devojčica, a kasnije ju je tako zvao i princ Filip sve do smrti ove godine. 

- To je bio veoma intiman nadimak koji je za nju koristio njen muž. Princu Čarslu, na primer, nikad ne bi palo napamet da tako nazove majku. Nikad nije koristio taj nadimak iako je znao da njegov otac tako zove njegovu majku. Mislim da su Suseksovi zato to iskoristili kao još jedno poniženje - rekla je pomalo razočarana, Anđela Levin. 

I čuveni britanski voditelj Pirs Morgan, koji je nakon prvog intervjua princa Harija i Megan Markl američkoj novinarki Opri Vinfri, žestoko opleo po njih dvoje, smatra da je izbor imena krajnje ironičan. 

- Tko nešto su uradili nakon što su nedeljama blatili porodicu - zaključio je Morgan. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl u razgovoru s Oprom Vinfri 

Međutim, postoje i oni koji su mišljenja da je potez Harija i Megan svojevrstan pokušaj pomirenja, kojim par posle svega pokušava da se približi porodici. 

- Preterano je govoriti da je to uvreda za kraljicu jer je jasno da je u pitanju odraz naklonosti, a ne provokacija - istakla je novinarka Afua Adom. 

Inače, nije obelodanjeno kada je kraljica saznala za rođenje svog 11. unučeta, koje je deveto u redu da nasledi tron Ujedinjenog Kraljevstva. Mediji su, međutim, samo preneli kako je Hari razgovarao sa svojom babom pre nego što je vest o dolasku Lilibet Dajane na svet objavljena u svim medijima širom planete.       

Podsetimo, u prvom intervjuu Opri Vinfri Hari i Megan su izneli niz "prljavština" iz života kraljevske porodice, uključujući i to da je Amerikanka trpela rasističke komentare, kako na svoj, tako i na račun svog još nerođenog deteta, sina Arčija. Tvrdila je da je imala suicidne misli tokom života u Bakingemskoj palati, a da se niko nije udostojio da joj pruži podršku.           

Hari je kasnije dao još jedan intervju Vinfrijevoj i u njemu opleo i po princu Filipu, tvrdeći da mu on, zajedno sa babom kraljicom "nije dozvolio da oplakuje i da tuguje za majkom", pokojnom princezom Dajanom, kada je ona poginula 1997.

- Očekivalo se od nas da se vratimo obavezama kao da se ništa nije dogodilo. Već tada sam znao da ne želim da budem deo porodice u tom obliku, znao sam da ne želim takav život - ispričao je Hari nedavno i otkrio kako se godinama nakon majčine smrti drogirao i svakodnevno opijao kako bi lakše podneo njen prerani odlazak.

Zatim je dodatno napao oca, princa Čarlsa, navodeći kako je on znao da i njemu i njegovom bratu, princu Vilijamu, govori: "Ako sam ja to tako morao i mogao, morate i vi".

- Vaspitan je da trpi i sa tim se pomirio. Ali tako nešto ne treba prenositi na svoju decu. Naša je dužnost da decu zaštitimo od bilo kakvog bola - ispričao je kraljević i time direktno napao kraljicu i pokojnog dedu, budući da su oni vaspitavali i podizali Čarlsa.

 

     

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Manja

07.06.2021 17:07

Ne razumem, zašto detetu nisu dali ime Dajana? Interesantno, nijedan od sinova se nije usudio da oda počast pokojnoj majci dajući nekoj od kćeri bakino ime. I to kao prvo ime a ne neku varijantu, srednje ime ili drugo rešenje. To samo dokazuje koliko je zapravo opasna stara kraljica kad je uspela da cenzuriše svako sećanje na pokojnu snajku. Kao da Dajane nikad nije ni bilo! Žene koju je njen sin varao na njene oči sa Kamilom. Ima li kraja nepravdi prema Dajani? Ja ovaj potez vidim kao ulizivanje kraljici i pokušaj da je odobrovolje jer da stvarno žele da je razbesne, dali bi detetu ime Dajana kao prvo ime. Ovo je, dame i gospodo, dokaz da novac pokreće svet i da će ljudi prodati sve za novac, čast, poštenje, čak i osećanja i uspomene. Zaista žalosno za Englesku kakve kraljevske potomke ima! Sve mekušac do mekušca. Mislim da se Elizabeta I i Henri VIII prevrću u grobovima na ovaj naraštaj.