ŠPANIJA SE OTVARA ZA TURISTE Uslov je da ste vakcinisani, a evo koje sve vakcine priznaju

Autor:

Svet

07.06.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija danas ponovo otvara svoje granice za putnike vakcinisane protiv korona virusa, koji dolaze iz EU, trećih zemalja ili zemalja povezanih Šengenom, nadajući se da će na taj način oživeti svoj turistički sektor.

RepublikaFoto: Instagram.com/draganica2

Potrebno je da putnici koji dolaze u Španiju imaju sertifikat o vakcinaciji protiv korona virusa.

Kako prenosi španski El Pais, u Španiju mogu da uđu svi koji su primili vakcinu koju je odobrila Svetska zdravstvena organizacija i Evropska agencija za lekove, odnosno vakcine kompanija Fajzer/Bajontek, Moderna, AstraZeneka, Jansen (Džonson & Džonson), Sinofarm ili Sinovak-Koronavak.

Putnici koji dolaze iz zemlje koja je na listi rizičnih zona, poput Francuske ili Nemačke, mogu da prilože antigenski umesto PCR testova, dok drugi putnici iz zemalja EU a koje spadaju u niskorizične, ne moraju da pokažu testove na ulasku u zemlju.

Zabrana ulaska u zemlju ostaje na snazi za putnike iz Indije, Brazila i Južne Afrike, čak i ako su u potpunosti vakcinisani.

Takođe, maloletnici koji putuju u pratnji potpuno vakcinisanih mogu da uđu u Španiju.

Takođe od danas će biti dozvoljeno krstarenje brodovima iz luka, prenosi Gardijan.

Španska ministarka zdravlja Karolina Daria rekla je da je Španija u procesu povratka svog globalnog vođstva u turizmu i da predstavlja sigurno odredište.

Ranije je Španija dozvoljavala ulazak evropskim posetiocima koji su u prethodna 72 sata imali negativni PCR test, ali od danas ti posetioci mogu da urade jeftiniji antigenski test.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

07.06.2021 16:12

Samo da znate nikakav problem ne prave Srbima ni na Švajcarskoj, ni Italijansko, ni Nemačkoj granici kao ni na aerodromima. Problem prave šalteruše na aerodromu u Beogradu. Bez ikakvog realnog razloga iako imamo kupljene karte neće da ih izdaju jer će navodno da me vrate sa tranzita preko Švajcarske. I tako se iživljava. Pokažem joj iz Ženeve odgovor sa aerodroma da je dozvoljen tranzit ali šalteruše ne da. Njoj je neko rekao da ne može. I tako proputujem pola Evrope raznim letovima da bi stigao do Italije i niko mi nikakve papire ne traži. Problem je znači šalter u Bg na aerodromu