ODBAČENI HARI I MEGAN ĆERKI ĆE DATI IME KOJE ĆE ZAPREPASTITI KRALJEVSKU PORODICU?! Ne odustaju od kontroverzi, evo koja su u igri!

Autor: Republika

Svet

06.06.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list San objavio je listu imena koja su u igri za drugo dete princa Harija i njegove supruge Megan Markl, otkrivajući da će se devojčica najverovatnije roditi u četvrtak 10. juna, na rođendan pokojnog supruga kraljice Elizabete II, princa Filipa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megan Markl i princ Hari sa prvim detetom, sinom Arčijem 

Britanski princ Hari i njegova supruga, Amerikanka Megan Markl, koji su u prethodnom periodu izazvali niz kontroverzi zbog napada na kraljevsku porodicu, iznoseći optužbe da su trpeli torturu dok su živeli u Londonu, očekuju rođenje drugog deteta, ovog puta ćerke, i to baš u četvrtak 10. juna, na dan kada je rođen Harijev pokojni deda, princ Filip. 

To je obelodanio britanski tabloid San, a prenosi Dejli mejl, tvrdeći da bi vojvoda i vojvotkinja od Saseksa baš zbog sećanja na dedu devojčicu mogli da nazovu Pip, što bi, kako ocenjuju mediji, dirnulo određene članove kraljevske porodice, pre svega kraljicu. 

- Ukoliko bebu nazovu Pip to bi bio lep način da odaju počast princu Filipu - prokomentarisao je za San neimenovani izvor iz Bakingemske palate.   

Međutim, to ne bi obavezno bilo u pozitivnom svetlu, budući da je u nedavnom intervjuu voditeljki Opri Vinfri, drugom po redu, princ Hari opleo i po princu Filipu, tvrdeći da mu on, zajedno sa babom kraljicom "nije dozvolio da oplakuje i da tuguje za majkom", pokojnom princezom Dajanom, kada je ona poginula 1997. 

- Očekivalo se od nas da se vratimo obavezama kao da se ništa nije dogodilo. Već tada sam znao da ne želim da budem deo porodice u tom obliku, znao sam da ne želim takav život - ispričao je Hari nedavno i otkrio kako se godinama nakon majčine smrti drogirao i svakodnevno opijao kako bi lakše podneo njen prerani odlazak, te da u čitavoj toj situaciji nije imao adekvatnu podršku u porodici. 

U intervjuu je zatim dodatno napao oca, princa Čarlsa, navodeći kako je znao da i njemu i njegovom bratu, princu Vilijamu, govori: "Ako sam ja to tako morao i mogao, morate i vi". 

- Vaspitan je da trpi i sa tim se pomirio. Ali tako nešto ne treba prenositi na svoju decu. Naša je dužnost da decu zaštitimo od bilo kakvog bola - ispričao je kraljević i time direktno napao kraljicu i pokojnog dedu, budući da su oni vaspitavali i podizali Čarlsa.      

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip i kraljica Elizabeta II 

S druge strane, San otkriva da Hari i Megan razmatraju i opciju da dedetu daju ime po kraljici Elizabeti II - Lili, ili možda, pak, po princezi Dajani, pa bi se devojčica upravo tako i zvala. 

- Lili i Pip nisu tradicionalno kraljevska imena, pa je moguće da baš ona budu uzeta u obzir budući da su se Hari i Megan udaljili od porodice i da nisu opterećeni pravilima koja se za nju vežu - ocenjuje San i podseća da je par prvo dete, sina, nazvao Arči. 

Inače, priča o imenima pokrenuta je nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa uklonjeni sa zvaničnog sajta kraljevske palate. Osim toga, nakon poslednjeg Harijevog intervjua pojavile su se inicijative da paru budu oduzete i sve titule koje im je kraljica Elizabeta II dodelila nakon ceremonije venčanja 2018. godine. 

Uprkos tome, na sajtu su navedena njihova imena i napomenuto je kako će vojvoda i vojvotkinja nastaviti da balansiraju svoje obaveze na relaciji Britanija-Amerika.    

 

     

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading