GRUPA MOMAKA SILOVALA DEVOJČICU NA GROBLJU: Ona se ubila, a slike zverstva kruže društvenim mrežama!

Autor:

Svet

02.06.2021

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica tinejdžera uhapšena su u Belgiji zbog navodnog grupnog silovanja 14-godišnje devojčice, koja je umrla manje od sedam dana kasnije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema navodima u belgijskim medijima, slike napada na devojčicu podeljene su na društvenim mrežama.

Žrtva je oduzela sebi život četiri dana kasnije, piše BBC.

Tužioci kažu da su trojica osumnjičenih maloletni, dok su dvojica muškaraca starih 18 i 19 godina uhapšeni i trebalo bi da se pojave na sudu u sredu.

Tužilaštvo je samo potvrdilo da se protiv njih vodi istraga zbog "dela koja su se dogodila neposredno pre smrti žrtve".

Prema izveštajima belgijskih medija, devojčica je 15. maja dogovorila susret s muškarcem na groblju u Gentu. Međutim, navodno je stigao s još četvoricom osumnjičenih i napao žrtvu. Slike iz napada prenesene su i na društvene mreže.

- Ceo svet joj se srušio - rekao je njen otac flamanskom listu Het Nieuwsblad.

Slučaj je doveo do snažnog odgovora belgijskih političara, a državna sekretarka za ravnopravnost Sara Šlic obećala je da će preduzeti mere kako bi sprečila deljenje slika seksualnog napada na društvenim mrežama.

- Distribucija takvih slika na društvenim mrežama nije samo nepodnošljiva, već je i potpuno ilegalna. To jednostavno ne bi trebalo biti moguće - rekla je.

Lesbet Stivens, stručnjak za rodnu ravnopravnost, rekao je za VRT News da ovaj napad "nažalost nije izolovan slučaj", napominjući da se svake godine u Belgiji prijavi oko 200 grupnih silovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading