ISHOD JE MOGAO BITI I DRUGAČIJI: Dečak (7) plivao SAT vremena do obale da bi spasao oca i sestru od davljenja!

Autor:

Svet

02.06.2021

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmogodišnjeg dečaka na Floridi mediji nazivaju herojem nakon što je isplivao na obalu kako bi potražio pomoć kada je njegovu sestru i oca odnela struja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Stiven Poust rekao je za CNN da je usidrio svoj brod na reci Sent Džons u Džeksonvilu na Floridi, kako bi u petak svoje dvoje dece Čejs (7) i Ebigejl (4) pustio da plivaju.

Odjednom je Ebigejl, koja obično boravi na zadnjem delu čamca, morala da se pusti jer je struja bila tako jaka, rekao je Čejs.

Sedmogodišnjak je takođe odlučio da pusti čamac kako bi je sprečio da otpluta, ali onda se zaglavio u rečnom toku.

Poust je uskočio u vodu da proba da spasi decu i rekao Čejsu da pliva do obale dok je pokušao da dođe do svoje ćerke koja je bila u spasilačkom prsluku.

- Rekao sam im da ih volim jer nisam bio siguran šta će se dogoditi - rekao je Poust.

"Pokušao sam da zadržim oboje. Izmorio sam se. Udaljila se od mene."

Čejsu je trebalo sat vremena da stigne do obale. Rekao je medijima da je plutao na leđima, a plivao psećim stilom kako se ne bi umorio. Kad je stigao do kopna, otrčao je do najbliže kuće po pomoć.

U međuvremenu, njegov otac i sestra udaljili su se oko kilometar i po od lokacije čamca, prema vatrogasno-spasilačkom odeljenju Džeksonvila (JFRD).

Spasioci su stigli do broda, ali su morali da pozovu druge agencije kako bi proširili potragu, rekao je portparol JFRD Erik Prosvimer na konferenciji za novinare.

Da nije bilo pomoći njegovih kolega, ishod bi mogao biti i drugačiji, rekao je Prosvimer.

- Imali smo sve resurse koje smo mogli, brzo smo došli i srećni smo što možemo da kažemo da su svo troje oporavljeni i da im je dobro - rekao je, prenosi Mondo.

"Ne bismo mogli da tražimo bolji ishod."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading