CRNA GORA UDARILA NA BELORUSIJU I LUKAŠENKA! Spremili žestoku kaznu zbog hapšenja opozicionara Romana Protaševiča!

Autor: Republika

Svet

26.05.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović saopštio je da će se njegova zemlja uskladiti sa koracima Evropske unije kada je u pitanju kazna za Belorusiju zbog akcije u nedelju koju je kritikovao čitav Zapad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Pixabay
Crna Gora uvodi sanckije Belorusiji na čijem je čelu Aleksandar Lukašenko     

Crna Gora je rešila da žestoko udari na Belorusiju i na njenog predsednika Aleksandra Lukašenka, nakon što se čitav Zapad ostrvio tu zemlju zbog odluke da akcijom miga-29 u nedelju bude prizemljen putnički avion kompanije "Rajaner" kako bi bili uhapšeni beloruski opozicionar Roman Protaševič i njegova devojka iz Rusije, Sofija Sapega. 

O kakvom udarcu je reč saopštio je crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović koji je obrazložio da će se zvanična Podgorica pridružiti restriktivnim merama Evropske unije protiv Belorusije.

Radulović je, na pitanje da li će se Crna Gora priključiti sankcijama EU prema Belorusiji i koliko bi to moglo uticati na turističku sezonu, rekao da su "spoljnopolitički prioriteti jasni i da je to evropska integracija države, dobra regionalna saradnja i kredibilno članstvo u NATO".

- Kada dođe poziv za priključenje restriktivnim merama, Crna Gora će se priključiti i nastaviti da ima 100 odsto usklađenosti sa zajedničkom inostranom politikom - poručio je Radulović, preneo je Tanjug.

On je potvrdio i da je Vlada Crne Gore donela odluku o opozivu još šest ambasadora.

Razlog tome, rekao je, je radi autentičnog predstavljanja spoljne politike.

Opozvani su ambasadorka pri UN Milica Pejanović Đurišić, ambasadori u Hrvatskoj Boro Vučinić, Sloveniji Vujica Lazović, Argentini Srđan Stanković, Velikoj Britaniji Vladimir Beratović i ambasador pri Savetu Evrope Zoran Janković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Danilo

26.05.2021 20:57

A nisu morali. Ulizice.