(FOTO) OTKAČILA SE ŽIČARA SA 20 METARA VISINE, 13 MRTVIH! Sudbina dvoje dece, koja su se borila za život, još neizvesna

Autor: Republika

Svet

23.05.2021

12:25 >> 14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća nesreća dogodila se u italijanskoj regiji Severni Pijemont kad se kabina žičare, sa najmanje 11 osoba, iznenada otkačila i pala, olupavši se o zemlju u paramparčad.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zastrašujuće scene na mestu pada kabine 

Stravična nesreća dogodila se u italijanskoj regiji Severni Pijemont, na žičari Stresa-Alpino-Motarone, kada se sa čak 80 metara visine otkačila kabina puna turista i u smrt odnela 13 osoba, dok je sudbina dvoje dece, koja su se borila za život, još neizvesna. 

Mališani, uzrasta pet i devet godina, su sa lica mesta hitno prebačeni helikopterom u bolnicu u Torinu, a mediji prenose da je njihovo stanje bilo veoma ozbiljno. Petogodišnjem detetu su ustanovljeni prelomi obe noge, ali i niz drugih preloma, dok se devetogodišnjem detetu bore za život na intenzivnoj nezi. Među mrtvima navodno ima nemačkih turista.

 

 

Kako je objavio Rainjuz24, kabina je pala na vrhu planine Monterone, koja ima nadmorsku visinu od 1.500 metara. To je najviša tačka na ruti ove žičare, a sumnja se da je kabina pala jer je popustio noseći kabl.

 

 

Nesreća se dogodila pred sam kraj putovanja, koje inače traje oko 20 minuta, blizu završne stanice.

 

 

Prema navodima pojedinih medija, u trenutku tragedije se u kabini, čiji je kapacitet 40 osoba, nalazilo 15 ljudi. Italijanski list Korijere dela sera još je naveo i da su na terenu brojne spasilačke ekipe, kojima je u naporima da što pre pomognu stradalima otežavao nepristupačan teren gde se kabina srušila, usred šume.      

 

 

Inače, žičara je otvorena za posetioce nedavno, 24. aprila, pošto je dugo bila zatvorena zbog restrikcija u borbi protiv virusa korona. Takođe, Sputnjik podseća da je u pogon stavljena davne 1970, a da je temeljno obnovljena između 2014. i 2016. Povezuje mesto Stresa na obali jezera Mađore i vrh Motarone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading