(VIDEO) GAZA PRETVORENA U PRAH I PEPEO! Pogledajte zastrašujući snimak razaranja ostavljenog posle samo 11 dana sukoba!

Autor: Republika

Svet

23.05.2021

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeni su snimci koji prikazuju razmere razaranja u pojasu Gaze nakon 11 dana sukoba sa Izraelskim snagama u kojima je ubijeno skoro 300 ljudi, a među njima 65 dece.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mnoge višespratnice u Gazi sravnjene su sa zemljom 

Internetom su počeli da kruže snimci iz vazduha koji prikazuju zastrašujuće razmere razaranja u pojasu Gaze, čiji su ogromni delovi, za samo 11 dana koliko je trajalo krvoproliće između Izraela i palestinske organizacije Hamas, sravnjeni sa zemljom i pretvoreni u prah i pepeo. 

Osim što je u tom sukobu koji je zaprepastio svet stradalo skoro 300 ljudi, među kojima je čak 65 dece, u Gazi je u vazdušnim udarima izraelskih snaga do temelja uništeno najmanje 2.000 zgrada, a više od 15.000 njih više nije za upotrebu.    

Potpuno su uništene i četiri džamije, ali i desetine policijskih stanica.

 

 

Podsetimo, uništen je i neboder u kojima su se nalazile redakcije svetski poznatih medijskih kuća, među kojima i Asošiejted pres (AP) i Al Džaziru. 

Američki predsednik Džo Bajden obećao je da će sa saveznicima pomoći u ponovnoj izgradnji Gaze i najavio je slanje humanitarne pomoći na tu teritoriju. 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading