RUSI NIKOG NE IZOSTAVLJAJU: Počinju ispitivanja Sputnjika V na obolelima od raka!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski naučno-istraživački institut "Gamaleja“ namerava da do kraja godine sprovede veći deo kliničkih ispitivanja vakcine Sputnjik V na osobama koje boluju od kancera, izjavio je zamenik direktora tog instituta Denis Logunov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je podsetio da su klinička ispitivanja obiman posao i da je u proseku potrebno godinu do dve godine dana kako bi se uspešno obavila.

- Pripremamo protokol sprovođenja ispitivanja nakon čega ćemo svu dokumentaciju predati Ministarstvu zdravlja koje će potom utvrditi vremenski okvir koji je neophodan da se ispitivanje sprovede - rekao je Logunov, prenosi Sputnjik.

Ruska vakcina Sputnjik V protiv registrovana je u skoro 70 zemalja gde živi skoro 40 odsto svetskog stanovništva.

Ta vakcina, koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv koronavirusa na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading