NOVA OBJAVA SZO O KORONI LEDI KRV U ŽILAMA! Posledice su mnogo razornije nego što smo verovali

Autor: Republika

Svet

21.05.2021

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija je objavila najnoviji izveštaj u kom je otkrila da dosad objavljeni zvanični podaci o uticaju koronavirusa na ljude širom sveta značajno odudaraju od stvarnog stanja stvari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najviše žrtava koronavirusa zabeleženo je u Indiji 

Službeni broj smrtnih slučajeva povezanih s pandemijom KOVIDA-19 verovatno je "značajno umanjen", saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO), koja tvrdi kako je moguće da se na globalnom nivou od čak šest do osam miliona smrtnih slučajeva može povezati s pandemijom, što je značajno više u odnosu na zvanične podatke koji su dosad bili dostupni. 

Predstavljajući Statistički godišnji izveštaj o svetskom zdravlju, SZO je procijenila kako je u 2020. s KOVIDOM-19 umrlo najmanje tri miliona ljudi, odnosno 1,2 miliona više nego što je zabeleženo.

- Verovatno se suočavamo sa značajnim umanjenjem ukupnog broja umrlih bilo direktno, bilo indirektno povezanih sa infekcijom koronavirusa - stoji u saopštenju dok je ranije agencija UN iznela podatak da se do maja 2021. 3,4 miliona smrtnih slučajeva širom sveta može direktno povezati s pandemijom opakog virusa. 

- To znači da bi taj broj zaista mogao da bude dva do tri puta veći - kazala je Samira Asma, asistentkinja čelnika kancelarije SZO za analizu podataka.

- Zato mislim da bi procena od šest do osam miliona mrtvih mogla da bude tačnija - dodala je ona.

Analitičar SZO za podatke Vilijam Msemburi kazao je da su tom procenom obuhvaćeni neprijavljeni umrli od KOVIDA-19, kao i osobe koje su umrle zbog nedovoljnih bolničkih kapaciteta i epidemioloških restrikcija.

- Službeni broj umanjuje taj puni učinak bolesti - kazao je Msemburi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bucko

21.05.2021 14:04

A od drugih bolesti se ne umire? Primer gripa je očigledan. Niko nije umro od gripa ove i prošle godine jer je sve pripisano koroni. Nemoguće da od gripa niko nije umro a pretprošle godine na desetine hiljada umrlih.

Stefa

22.05.2021 11:45

Korona pomaže i pojačava sve druge bolesti pa se od drugih bolesti umire. Ali ne daju da se vrši autopsija tela.