HAMAS PRISTAO NA PREKID VATRE SA IZRAELOM!

Autor: Republika

Svet

20.05.2021

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Libanski list Al Akbar je objavio, pozivajući se na izvore Hamasa, da je ta palestinska organizacija pristala na prekid vatre s Izraelom koji bi trebalo da počne sutra ujutru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je navedeno, prekid vatre neće biti unilateralan, kako je predložio premijer Izraela Benjamin Netanjahu, već će obavezivati obe strane i izraelsku i Hamas, preneli su izraelski mediji.

Hamas je o svojoj odluci obavestio libanski proiranski Hezbolah, a ranije su Al Džazira i Bi-Bi -Si (BBC) objavili da je Izrael rekao egipatskim zvaničnicima da podržava primirje u Gazi.

Takve izveštaje nije potvrdila ni jedna strana.

Izraelski TV Kanal 12 kaže da je islamski ekstremistički Hamas pooštrio svoju poziciju u proteklim satima zahtevajući da Izrael učestvuje u rehabilitaciji Gaze od izraelskih udara iz vazduha i izneo zahteve koji se odnose na svetilište u Jerusalimu i sam taj grad, koje jevrejska država neće ispuniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading