DRAMATIČNO PUTINOVO UPOZORENJE - STVARA SE ANTIRUSIJA! Šef Kremlja raskrinkao Zapad, a evo koju zemlju koriste za udar na njega!

Autor: Republika

Svet

14.05.2021

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je sednicu sa članovima Saveta za bezbednost Rusije dramatičnim upozorenjem o pretnjama iz susedstva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin 

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je dramatično upozorenje da se u svetu trenutno radi na stvaranju Antirusije - zemlje antipoda Ruskoj Federaciji koja će biti ogroman bezbednosni izazov za njegovu državu. 

Prema navodima šefa Kremlja, zemlju koju trenutno koriste u te svrhe je Ukrajina. 

- Sudeći po svemu, i to je tužno, Ukrajinu polako, ali sigurno pretvaraju u nekakav antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, u platformu sa čije teritorije ćemo konstantno, očigledno, dobijati vesti koje će zahtevati našu posebnu pažnju s aspekta osiguravanja bezbednosti - rekao je Putin otvarajući sednicu sa članovima Saveta za bezbednost Rusije, istakavši da je očigledno kako Zapad trenutno podržava čistku na političkoj sceni koja je počela u Ukrajini.

- Sada se tamo odvija očigledna čistka na političkoj sceni. Zatvaraju se nacionalni mediji. I ništa, naši zapadni partneri uopšte ne reaguju, da ne kažemo da podržavaju takve odluke - naglasio je on.

Ruski predsednik je komentarisao i to što su vlasti u Kijevu opozicionog političara Viktora Medvedčuka stavile u kućni pritvor pod optužbom za veleizdaju.

- Neki predstavnici rukovodstva Ukrajine godinama spokojno sarađuju sa Rusijom, uključujući i Krim, dok se to predstavnicima opozicije stavlja na teret - poručio je šef Kremlja.  

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin smatra da je lider ukrajinske partije "Opoziciona platforma – za život" Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

 

O procesu koji se vodi protiv njega u Kremlju kažu da se nadaju da se ne radi o lovu na veštice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading