VASPITAČICA IZ PAKLA: Drogirala decu, nanosila im modrice i UBADALA IH IGLAMA!

Autor: Tanjug

Svet

25.11.2017

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineske vlasti uhapsile su danas ženu pod sumnjom da je zlostavljala decu u vrtiću u Pekingu, u slučaju koji je izazvao bes širom te nacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uhapšena vaspitačica u Pekingu zbog zlostavljanja

Policija u pekinškoj oblasti Čaojang saopštila je da je istraga o zlostavljanju u vrtiću kompanije RYB sa sedištem u Pekingu, dovela do hapšenja 22-godišnje žene osumnjičene za zlostavljanje dece.

Kako AP prenosi, policija je u saopštenju ženu identifikovala samo po prezimenu Liju, ne otkrivajući više detalja.

Kako je agencija u petak prenela, desetine uznemirenih roditelja okupilo se ispred tog vrtića zahtevajući odgovore, nakon navoda da su neka deca bila zlostavljana i maltretirana.

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju u Kini i izazvao nezadovoljstvo zbog potencijalnih propusta u nadzoru privatnih pretškolskih ustanova kojih je sve više u toj zemlji.

Drogirala decu

Skandal je izbio pošto su kineski mediji objavili navode roditelja koji tvrde da su im deca maltretirana, kažnjavana, primoravana da uzimaju neidentifikovane bele pilule, kao i da su primetili modrice na njihovim telima i ubode iglom.

Te tvrdnje nisu mogle da budu potvrđene, navodi agencija.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike navodnih povreda kod dece, pre nego što su kineski Internet cenzori započeli brisanje postova, preneo je AP.

- Zakoni moraju da se primene, nadzor da se pojača, a plate nastavnika da se povećaju. Briga o deci ne sme da se odvija na necivilizovan način - navodi se u uvodniku agencije Sinhua.

Umešali vojnu jedinicu u zlostavljanje

Policija je u odvojenom saopštenju navela da je 31-godišnja žena iz Pekinga u pritvoru nakon što je priznala da je je navodno raširila lažne informacije o umešanosti jedne vojne jedinice u seksualno zlostavljanje dece.

U tom saopštenju se navodi da je žena, koja se takođe preziva Liju, izrazila "duboko žaljenje" zbog svojih dela.

Kompanija RYB koja se kotira na njujorškoj berzi i njene franšize upravljaju sa 1.300 dnevnih centara i skoro 500 vrtića u 300 kineskih gradova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading