ON SAMO ŠTO NIJE UMRO, A EVO ŠTA SE NJOJ DOGODILO! Tehničar u Italiji devojci greškom ubrizgao šest doza "Fajzera"!

Autor: Republika

Svet

10.05.2021

20:13 >> 20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednoj 23-godišnjoj devojci u Italiji greškom je prilikom vakcinacije ubrizgano šest, umesto jedne doze cepiva "Fajzer".

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija

Devojka, koja je vakcinisana u gradu Masa Karara, u regiji Toskana, primetila je "samo uzbunu" među osobljem, a onda joj je rečeno i šta se desilo.

Preventivno je smeštena u bolnicu gde joj je tokom posmatranja davan takipirin.

Devojka je imala glavobolju i nijedan drugi problem, a posle 24 sata je otpuštena iz bolnice.

S druge strane, muškarcu koji joj je davao vakcinu pozlilo je kad je shvatio šta je uradio i iznenađeni lekari su najpre njemu pružili hitnu medicinsku pomoć. On je ispraznio celu flašicu leka, znači šest doza.

Reč je o grešci i retkom slučaju u dosadašnjoj praksi. Italijanski mediji podsećaju da je nešto slično zabeleženo ranije u Nemačkoj, ali je tada data četvorostuka količina leka.

Proizvođač vakcine "Fajzer" je u fazi istraživanja, da bi utvrdili efekte eventualnog predoziranja, koristio samo četiri doze prilikom vakcinacije jedne osobe.

Vakcinaciju u Italiji provodi medicinsko osoblje, uključujući i studente završnih godina medicine koji još nisu zaposleni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading