RUSKO UPOZORENJE EVROPI: NEONACISTI se aktiviraju ŠIROM kontinenta!

Autor:

Svet

09.05.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je reči ruskog lidera na paradi o "kaznenim odredima", napominjući da se neonacisti dižu glavu u evropskim zemljama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Peskov je za radio "Govori Moskva" istakao da je u nekim zemljama pojava neonacizma "sasvim očigledna".

- Ni za koga nije tajna da u evropskim zemljama sve više dižu glavu neonacisti, a Evropljani se bore protiv njih. Naravno, to je neprihvatljivo za našu zemlju. U Ukrajini, u nekim baltičkim zemljama, zaista vidimo iste te neonaciste. "Galicija" koja je nedavno marširala u Kijevu. Stoga su ove pojave sasvim očigledne - objasnio je Peskov, prenosi Sputnjik.

Putin je u svom govoru na Paradi pobede u Moskvi izjavio da mnogo toga iz ideologije nacizma ponovo pokušava da se aktivira u svetu, pojavljuju se "ogranci ostataka kaznenih odreda", a ima i pokušaja revidiranja istorije.

U centru Kijeva krajem aprila održan je marš neonacista u znak sećanja na SS diviziju "Galicija". Ranije su šetnje istim povodom održavane u Lavovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading