RUSKI PREPARATI SU NAJBEZBEDNIJI! Putin: Sputnjik V je pouzdana poput KALAŠNJIKOVA, a za ostale će pokazati vreme

Autor: Republika, Intermagazin

Svet

07.05.2021

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski preparati protiv virusa korona su danas najbezbedniji, oni su jednostavni i pouzdani i u inostranstvu ih porede sa automatom "kalašnjikov", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin. On je dodao da su na svetskom tržištu odlučili da podrže američku vakcinu "Moderna", ali da će se tek za 10 godina znati koliko su strani preparati bili korisni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Prema njegovim rečima, svi ruski preparati su poznati, oni su zasnovani na tehnologijama i platformama koje su primenjivane decenijama. Oni su takođe i veoma savremeni i danas su, bez sumnje, najpouzdaniji i najbezbedniji.

- Što bi rekao jedan od evropskih stručnjaka: pouzdani su kao automatske puške "kalašnjikov". To nismo rekli mi nego jedan od evropskih stručnjaka i mislim da je on u pravu. Jednostavni i pouzdani kao "kalašnjikov" - rekao je on je na sastanku sa potpredsednicom ruske vlade Tatjanom Golikovom o situaciji u vezi s pandemijom kovida.

Putin je dodao i da je Rusija danas jednina zemlja koja je spremna da prenese tehnologiju proizvodnje vakcina u druge zemlje i to i radi.

Podsetimo, vodeći infektolog bečkog Medicinskog fakulteta i predsednik Austrijskog društva za infektivne bolesti i tropsku medicinu Florijan Talhamer izjavio je ranije da je ruska vakcina "Sputnjik V" (Sputnik V) pokazala efikasnost i pouzdanost koje se mogu uporediti s karakteristikama "kalašnjikova".

- Sputnjik V je kao ruska automatska puška, jednostavna, pouzdana i efikasna. Ohrabrujući podaci bili su objavljeni u veoma uticajnom medicinskom časopisu, mada prilično kasno, ali bez obzira. Prilikom davanja prve i druge doze koriste se različiti virusni vektori kako bi se povećala efikasnost - rekao je austrijski profesor početkom godine za "Kronen cajtung".

Predsednik Rusije je istakao i da se na svetskom tržištu zaoštrava borba između proizvođača preparata protiv virusa korona.

- Na svetskom tržištu su odlučili da podrže američku vakcinu ‘Moderna’ s kojom nastupa američko-evropska kompanija i to prilično agresivno. Ali, to je njihiva stvar - rekao je Putin.

Kako je dodao, u inostranstvu govore o inovativnosti tog preparata i tome koliko je moderan.

- Daj bože, nadam se, da će tako i biti. Istina, da li je to i zaista tako, biće poznato tek za 10 godina kontinuirane primene i analize rezultata - zaključio je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading