Prosjaku dala 500 dinara, a on joj oteo ćerku (14): Devet meseci silovao devojčicu i terao da mu bude robinja! TU NIJE KRAJ GADOSTIMA

Autor:

Svet

05.05.2021

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elizabet Smart (33), devojka koju je u četrnaestoj godini oteo bračni par i devet meseci je držao kao seksualnu robinju, svakodnevno je silujući i psihički zlostavljajući, objavila je svoje potresno životno iskustvo u knjizi "Moja priča". Ona je 2014. godine otkrila kroz kakav je pakao prošla, a njenu ispovest vam prenosimo u celosti.

Foto: printscreen/youtube.com
Elizabet Smart proživela pakao

Naime, Brajan Dejvid Majkl, kidnapovao je Elizabet iz njenog porodičnog doma u Solt Lejk Sitiju 5. juna 2002. Ušunjao se u njenu spavaću sobu dok su svi spavali i sa nožem u rukama je probudio, zapretio joj da će je ubiti, i u pidžami je odvukao od porodice. Narednih devet meseci je živela kao robinja.

Majkl (67), koji je tvrdio da je ona njegova nova supruga, davši joj biblijsko ime Širjašub, tražio je od nje da igra ulogu Eve, dok je on bio Adam, koji ju je svakodnevno silovao.

Najveći deo vremena držali su je zavezanu za drvo u skrivenom šumskom kampu koji su postavili izolovano od sveta. Ležeći vezana, slomljenog tela i duha, Elizabet je nekoliko puta čula helikoptere koji su je nadletali, ali od drveća nisu mogli da je vide. Jednom prilikom je čak začula i glas svog ujaka koji ju je dozivao. Međutim, monstruozni par je, misleći na sve, za svoj sadistički kamp našao idealno mesto koje je policiji i Elizabetinoj porodici mesecima promicalo.

Život mi se sastojao iz tri stvari: silovana sam i primoravana da pijem alkohol u velikim količinama, a u pauzi bih sedela na kofi ispod drveta. Krevet nisam imala. Izgladnjivali su me i zlostavljali na načine koje ne mogu ni da opišem – kaže ova devojka u svojoj knjizi.

Za sve to vreme, nije ni bila svesna kolika se prašina digla oko njenog slučaja. Ova otmica potresla je javnost najviše zbog činjenice da se nije desila negde u javnosti i da nije uzrokovana nečijom nepažnjom. Naprotiv, kidnaperi su provalili u kuću porodice koja je mirno spavala, ne slutivši šta se dešava u njihovom domu za koji su verovali da je siguran.

Otmica koja je ovoj devojčici promenila život zauvek, nije bila nasumična. Naime, Majkl je izabrao Elizabet nekoliko meseci ranije. Ugledao ju je dok je prosio ispred tržnog centra. Ona je izlazila sa sestrom i majkom, koja je Majklu dala pet dolara (oko 500 dinara).

Pogledi prosjaka i nevine plave devojčice na trenutak su se sreli i u tom trenutku je odlučio da će ona biti ta.

Elizabet je nakon meseci mučenja i patnje, izgubila nadu da će je porodica pronaći, naročito kad su svo troje napustili Jutu i prešli u San Dijego. Devojčica je, međutim, od svojih mučitelja koji su pokušavali da slome njen duh i karakter, naučila kako da se dovijanjem izbori za sebe.

– Umilnim glasom i pogledom sam mu rekla da bi možda trebalo da pita boga da li je ipak pametno da se vratimo u Solt Lejk Siti. On je, na sreću, to učinio. Bog mu je, navodno, rekao da treba da se vratimo i tako sam konačno bila na korak od spasa – priseća se Elizabet.

Konačno oslobođenje dočekala je devet meseci nakon kobne noći u kojoj je otrgnuta iz svog mirnog i srećnog detinjstva. Dok su lutali ulicama u upadljivoj odeći (Majkl je imao dugu kosu i bradu i oblačio se kao prorok, a suprugu i Elizabet je terao da nose veo), ubrzo ih je primetio policajac. Zaustavio ih je i upitao je da li je ona Elizabet.

Ovo nije bio prvi put da se oteta devojčica suoči sa policajcem, ali ranije od straha nije smela da otkrije svoj identitet, jer je Majkl pretio da će poubijati celu njenu porodicu. Ovog puta, je, međutim, izgovorila spasonosnu rečenicu "Ja sam Elizabet". To je bio kraj njenim mukama.

Dalji tok života ove tinejdžerke još je neverovatniji od traumatičnog iskustva koje je doživela, pošto je naizgled krhka i nežna, plavooka devojčica u tokove zdravog života uspela da se vrati bez pomoći terapeuta. Ona se i udala, a godinama ponosno vodi "Elizabet Smart fondaciju", koja pomaže žrtvama sličnih sudbina kao što je bila njena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading