OSNOVCI ODUVALI BAJDENA! Njihov odgovor zašto vole onlajn nastavu ZAPREPASTIO JE PREDSEDNIKA AMERIKE

Autor:

Svet

04.05.2021

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džo i Džil Bajden posetili su ponedeljak učenike osnovne škole u Jorktaunu, a đaci su bili iskreni i priznali zašto vole onlajn učenje.

RepublikaFoto: Ap photo

Učenici petog razreda u Virdžiniji rekli su predsedniku Bajdenu i prvoj dami Džil da im je onlajn učenje pružilo priliku da jedu, dremaju, pa čak i lažiraju tehničke propuste kako ne bi odgovorili na pitanja.

Osnovna škola Jorktaun, sada je otvorena četiri dana u nedelji. Učenici ne dolaze sredom jer se tada čisti škola.

Jedan od đaka je rekao "ako smo zaista umorni, možemo malo da odspavamo". Drugi učenik je priznao da "ponekad kada gospođa B. obraća pažnju na nešto drugo može da jede i to je zabavno". Još jedan đak je otkrio prednosti onjlan učenja: Ako ne znate pitanje, možete se pretvarati kao da vam mikrofon ne radi".

 

Ipak, zvanični podaci pokazuju da zbog toga što je većina učenika prebačena na onlajn nastavu zaostaju sa gradivom.

Ipak, nisu svi učenici osuševljeni onlajn časovima, pokazuje studija koja navodi da su učenici zbog toga sistema pokvarili ocene.

Procenat učenika sa dve ili više F ocena, na primer, porastao je za 83% sa 6% na 11% u prvom kvartalu školske 2020-2021 godine u poređenju sa prvim kvartalom školske 2019-2020. Studenti sa invaliditetom i oni koji ne govore engleski doživeli su najveći porast ocena F.

U međuvremenu, odvojeno istraživanje među roditeljima koje je sproveo Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, otkrilo je da su deca koja su učila kod kuće više bila pod stresom od one koja su išla u školu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading