(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆI PTIČJI NAPAD! Stotine papagaja okupiralo ulicu, a uzrok ove horor scene je tužan!

Autor:

Svet

03.05.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici grada australijske države Novi Južni Vels iskusili su situaciju koju će još dugo pamtiti.

Foto: Printscreen/TikTok
Ptičji napad

Jedan od meštana zabeležio je dolazak više stotina, a možda i hiljada papagaja sa svojim telefonom i podelio pomalo zastrašujući video na TikTok-u, gde ga je već pogledalo stotine hiljada ljudi.

Video od 20 sekundi izgleda kao horor scena, mnogi su ga upoređivali sa scenom iz filma Ptice Alfreda Hitčoka. S druge strane, neki su situaciju opisali kao "ptičji napad". Prema veb lokaciji 9Nevs , ulicom u gradu dominirali su papagaji, koji se prirodno javljaju na području grada Šoalhaven. Iako su ljubitelji ovih ptica možda došli sebi u ovoj ulici, meštani verovatno nisu bili toliko oduševljeni - ove ptice su poznate po svom destruktivnom ponašanju i verovatno nisu bili zadovoljni količinom ptičjeg izmeta koji su ostavili za sobom. Međutim, Kokteli su zaštićena vrsta, pa su stanovnici mogli samo da ih gledaju i nadaju se da će uskoro odleteti, piše Alo.

Iako je ovo nesumnjivo impresivan i zanimljiv video, mnogi su zabrinuti i kažu da je to znak šta se može dogoditi kada urbanizacija pogodi prirodu. Neki su komentarisali da je na mestu kuće možda i ranije bilo drveća. "Tužno je kako uklanjamo sva staništa" , napisao je jedan korisnik na TikToku.

Profesorka Gisella Kaplan za ABC takođe je objasnila mogući, takođe tužni uzrok ove pojave. Prema njenim rečima, papagaji su poznatiji po zajedničkom letenju u manjim grupama od 20 ili 30 ptica. Činjenica da su se pojavili u tako velikom jatu može, prema njenim rečima, ukazivati na to da njihov dom brzo postaje nenaseljiv. "Ono što smo videli u poslednjih nekoliko godina u zapadnoj i južnoj Australiji i povremeno u Sidneju su ogromna jata hiljada ptica, ali to ne mora da znači da se njihov broj povećao", rekla je, dodajući da je u većini slučajeva to se dešava kada im nedostaje hrane i vode ili se vrućina toliko pogorša da svi jednostavno moraju da pobegnu.

 

 

"Moramo im pomoći da prežive , jer se u nekim slučajevima može dogoditi da sve ptice koje postoje u datoj državi i u celom ovom velikom regionu mogu biti u tako velikom jatu", objašnjava Gisella Kaplan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading