VAŠINGTON U PANICI: Ameriku očekuje KATASTROFA zbog Bajdenove pretnje Putinu

Autor:

Svet

02.05.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprijateljske izjave Džoa Bajdena o Rusiji podstiču Moskvu i Peking na prisilno savezništvo, sa kojim bi sukob bio katastrofa za Vašington, piše "Nešenal interest".

RepublikaFoto: Tanjug
Džo Bajden

U svom govoru u Kongresu američki predsednik izjavio da Sjedinjene Američke Države ne teže eskalaciji sa Rusijom, ali je Moskvi zapretio "posledicama" u slučaju sukoba. Istovremeno je primetio da dve države mogu da sarađuju u oblastima od zajedničkog interesa.

Autor članka naglašava da je ovim rečima Bajden uputio Putinu "poslednje upozorenje". Takođe se napominje da će u slučaju zaoštravanja odnosa Sjedinjene Američke Države morati da se "bore na dva fronta" – i sa Rusijom i sa Kinom.

- S obzirom da se Bajdenova administracija priprema za politiku suprotstavljanja vrednosti sa Moskvom i Pekingom, Vašington ne sme da izgubi iz vida geopolitičke rizike koji se nalaze u osnovi strateškog trougla SAD-Kina-Rusija - piše novinar.

Bajden je ranije predložio Putinu da održe lični sastanak u trećoj zemlji kako bi razmatrali nagomilana pitanja u bilateralnim odnosima. Kasnije je američki državni sekretar Entoni Blinken objasnio da se radi o narednim nedeljama.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, Moskva je pozitivno prihvatila ovu ideju i razmatra je. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da još uvek nema dogovora o datumu sastanka, ali da se radi o letnjim mesecima. Naglasio je da ideja samita zahteva duboku analizu: svaki put izjave Vašingtona o sastanku dolaze uporedo sa izjavama o sankcijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading