SKANDAL TRESE BRITANIJU! Džonsonov privatni broj mobilnog dostupan je na internetu 15 GODINA

Autor: Republika

Svet

30.04.2021

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson sve je češće na meti kritika u svojoj zemlji, a sada se našao na udaru jer godinama nije menjao broj mobilnog telefona, zbog čega je, kako se tvrdi, čitavu državu doveo u opasnost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson 

Broj ličnog mobilnog telefona britanskog premijera Borisa Džnsona dostupan je na internetu već 15 godina, otkrili su ostrvski mediji izrazivši ozbiljnu zabrinutost za državnu bezbednost u zemlji.

Naime, ispostavilo se da čelnik Konzervativne partije i dan danas koristi isti broj kao i davne 2006. kada ga je sam naveo u saopštenju dok je bio poslanik u opoziciji.  

Međutim, očigledno obavešten da je ta informacija počela da kruži medijima, Džonson je broj isključio, pa se, kada su ga jutros pozvali novinari Frans presa, javila automatska sekretarica rekavši da se broj više ne koristi. 

- Premijer je više od ikoga svestan svoje odgovornosti što se tiče nacionalne sigurnosti - poručila je kratko državna sekretarka u ministarstvu unutrašnjih poslova Viktoria Etkins, ne objasnivši zbog čega je tim potezom Džonson ugrozio bezbednost čitave države. 

Inače, šef vlade u Londonu je sve češće ne meti kritike, a u poslednje vreme i zbog razmene sms poruka s industrijalcem Džejmsom Dajsonom. U tim porukama s početka pandemije je, podsetimo, Džonson obećao da će "srediti" poreski status radnika zaposlenih kod tog vlasnika fabrike kućnih aparata, budući da je trebalo da dođu u Britaniju radi proizvodnje respiratora.

Osim toga, Džonson je u poslednje vreme kritikovan i zbog renoviranja rezidencije u Dauning stritu, zbog čega je propitivan odakle mu novac za taj luksuz, ali i zbog upravljanja borbom protiv pandemije koronavirusa. U medije je u jednom trenutku procurila informacije da je premijer na jednom sastanku iza zatvorenih vrata rekao kako bi radije gledao kako se gomila na hiljade tela, nego da zemlju opet zaključa, što je on kasnije negirao.     

Što se najnovije afere tiče, visoka britanska uprava već je navodno preporučila premijeru da promeni broj mobilnog, ali da on nije reagovao.

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading